(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Gekker moet het niet worden. Alhoewel, eigenlijk is het niet zo gek wanneer je een legale cannabismarkt hebt. Zoals de medicinale wietmarkt in Canada dus, waar een universiteit nu een opleiding biedt die je leert hoe je wiet produceert en verkoopt!

Recreatieve cannabis is er nog niet legaal, maar medicinale wiet is ongekend populair en wel gelegaliseerd in Canada. De markt is inmiddels uitgegroeid tot een miljoenenbusiness, met o.a. 25 grote wietkwekerijen met een staatslicentie. De Kwantlen Polytechnic University in de Canadese provincie British Columbia speelt handig in op deze groeimarkt en biedt vanaf oktober een heuse opleiding aan voor geïnteresseerde ganjapreneurs!

Kweken en verkopen van medicinale cannabis

c-1

De Canadese universiteit die een cannabisopleiding aanbiedt

In de cursus leert men je alles over het kweken en verkopen van (medicinale) cannabis. De studenten worden klaargestoomd als managers van cannabisbedrijven die voldoen aan de soms ingewikkelde regelgeving in Canada (uit de koker van het ministerie van Volksgezondheid). Die regelgeving kan zelfs per regio verschillen soms. “Medicinale cannabis is iedere dag in het nieuws”, verklaart Jim Pelton, directeur opleidingen van de technische universiteit, “het is een vrij nieuwe industrie nog, maar wel eentje die razendsnel groeit.”

Wietbranche steunt opleiding

Ook vanuit de wietbranche is er steun voor de nieuwe opleiding. Zo verklaart Tegan Adams, businessmanager van een wiettestbedrijf uit Toronto dat “er behoefte is aan middelmanagement en erkende trainingen in de cannabisindustrie”. Volgens haar zit er een “aardig groot gat tussen de mensen die wiet kweken en de mensen die daarin investeren”. Zij gaat zelf doceren in de nieuwe online opleiding die in totaal 14 weken duurt. In die periode leer je alles over het kweken van wietplanten, de wet rondom wiet, hoe de marketing en verkoop moeten worden aangepakt, over medicinale toepassingen en het ontwikkelen van cannabismedicijnen.

Ook voor buitenlandse studenten

De opleiding ‘Introduction to Professional Management of Marijuana for Medical Purposes in Canada’ staat trouwens open voor studenten van alle nationaliteiten, dus als je nog niks op het programma hebt staan deze herfst…

 

(advertenties)