(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ken je dat verhaal van die twee Nederlanders die naar België gingen? Nee, nou voorlopig komen ze ook niet meer terug ook, want dankzij een stomme verkeersovertreding stortte hun cannabisimperium(pje) als een plumpudding in elkaar…

Over naar het wel zeer pittoreske Soetebeek in Wijshagen, een dorpje in Limburg. Belgisch Limburg wel te verstaan. Een kippeneindje natuurlijk voor Nederlanders en naar het schijnt weten vooral ook de in cannabiszaken actieve Nederlanders deze contreien goed te vinden, al dan niet door growshopwet en andere politieke bullshit opgejaagd.

Brute verkeerspech

b-1Hoe dan ook, op een zomerse vrijdag scheurden twee Nederlanders dus rond in een eveneens Nederlandse auto. Voer voor bonnenschrijvende Belgische politieagenten natuurlijk en aldus geschiedde: beide mannen moesten hun voiture aan de kant parkeren en werden wegens een snelheidsovertreding op de bon geslingerd. Een regelrechte stommiteit, want in de kofferbak lag iets wat niet mag in België… Dankzij ‘een onmiskenbare cannabisgeur’ werden de agenten namelijk regelrecht naar een zak wiet van 1 kilogram verwezen!

Nog meer ellende

Maar daarmee is de wietshit voor de twee snelheidsduivels nog niet voorbij. Wat heet, vanwege die kilo wiet besloot de politie ook tot een huiszoeking in – geloof het of niet – voormalige dancing Zothuis. Gelegen in het naburige Meeuwen. En daar werd een complete wietplantage aangetroffen, hoewel de oogst net was binnengehaald dus de planten stonden er niet meer in. Maar nog wel genoeg om de twee heren direct in de boeien te slaan en over te brengen naar de gevangenis in Hasselt.
En zo zie je maar weer hoe een iets te zware rechtervoet in de auto kan leiden tot heel veel wietellende…

(advertenties)