(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Schitterende beloning voor een gedurfd idee: de Eindhovense smartshop House of Smart  heeft voor zijn ontwerp en inrichting door architect Maurice Mentjens de gerenommeerde Herengracht Industrie Prijs gewonnen!

Geestverruimend Eindhoven

Sinds vorig najaar kent Eindhoven een prachtige nieuwe geestverruimende – letterlijk in dit geval – winkel: House of Smart. Je kan er terecht voor een keur aan smartdrugs, wietzaden, paddestoelen en vele andere head/smartshop artikelen. Bij de opening schreven wij ‘De waanzinnenprikkelende smartshop!‘ en daarme bedoelend we naast de inhoud van de zaak ook de inrichting.

Coffee- en smartshops

Image 20-06-16 at 12.02

Een dolgelukkig architect Maurice Mentjens met zijn prijs… [foto: Alexandra Blanco]

Die is namelijk ontworpen door architect Maurice Mentjens. Bepaald geen onbekende ontwerper – hij won met zijn bureau bijvoorbeeld 3 keer de Dutch Design Award – en ook geen onbekende in ‘onze wereld’. Eerder nam hij bijvoorbeeld al smartshopketen Sirius onder handen en restylede hij de Limburgse coffeeshops Skunk en Relax.

200 inzendingen

En wij hebben er klaarblijkelijk verstand van, want Maurice mocht afgelopen donderdagavond – in het bijzijn van ruim 200 interieurarchitecten en andere genodigden – de Herengracht Industrie Prijs in ontvangst nemen, voor zijn baanbrekende werk met House of Smart. Deze prestigieuze prijs werd uitgereikt door juryvoorzitter professor Cees Dam.

‘De jury was blij met het hoge aantal van ruim 200 inzendingen, waarbij alle categorieën interieurontwerp goed vertegenwoordigd waren. Bovendien was de kwaliteit van de inzendingen erg hoog. Er mag wel geconcludeerd worden dat er veel gebeurt op het gebied van interieurontwerp in Nederland. Er was veel diversiteit in stijlen en het verschil in schaalgrootte was enorm’, aldus de jury.

‘Eigenzinnigheid’

De jury kwam tot 5 genomineerde projecten welke volgens hen aan de gestelde criteria voldeden. Vijf inzendingen, verspreid over het hele land, met sterk wisselende schalen en karakters. Uiteindelijk heeft de jury gekozen voor de inzending die het meest getuigt van eigenzinnigheid, lef en schoonheid: het House of Smart door Maurice Mentjens. “Een absoluut avontuur”, aldus juryvoorzitter professor Cees Dam.

Image 20-06-16 at 12.05

‘Wauw!’

Maurice Mentjens: “Wij zijn ontzettend blij, verrast, de andere inzendingen waren ook erg goed. En wat een complimenten vanuit de jury.” De eigenaar van het Smart House heeft maar 1 woord nodig voor het ontwerp: “Wauw!”

Omdat House of Smart een trouwe adverteerder is op RollingStoned, feliciteren ook wij de architect en exploitant vanaf deze plek van harte!

[foto’s: Arjen Schmitz ©]
(advertentie)