(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Over naar Amstelveen, het wat bekakte dorp direct onder de rook van Amsterdamned. Maar zelfs daar wordt tegenwoordig wiet gekweekt. En wel door een bijzonder slag telers: mensen die van acrobatiek houden zogezegd!

Wietkwekers in Amstelveen

‘Als ratten in de val’, zo schrijft de nooit-niet-vies-van-sensatie-krant De Telegraaf. Ze hebben het hier over vier onfortuinlijke wietkwekers, die afgelopen vrijdag op originele doch gevaarlijke wijze probeerden te ontsnappen aan de lange arm van de wet.

Letterlijk de lange arm, want er kwam uiteindelijk een heuse kraanwagen van de brandweer aan te pas om een einde te maken aan deze great escape  (zonder het happy end dan wel)…

The usuals suspects

Even terug in de tijd. De vier mannen – leeftijd tussen 19 en 31 jaar, geen vaste woon/verblijfplaats –  zijn ijverig aan het werk op hun wietplantage aan de Ringslang in Amstelveen.

Plots wordt de groene vrede echter wreed verstoord door the usual suspects… inderdaad: de politie! Die was weer eens getipt en in dit geval door iemand die over wateroverlast klaagde (godbetert).

Schermafbeelding 2016-06-20 om 10.20.24

Ontsnappen, het lijkt soms zo simpel (maar dat is het niet, duh)… [illustratie: simonox/Shutterstock]

De mannen hebben echter ook wel eens een klassieke misdaadfilm gezien en speren ervandoor, richting balkon.

Onhandige vluchtroute

Dat is niet de beste vluchtroute uiteraard, want zoals veel balkons hangt ook dit een stevig eind boven de begane grond. Maar niet getreurd, dan hoppen we toch van balkon naar balkon om zo uit handen van de gevreesde hermandad te blijven?

Deze vluchtmethode schiet echter maar heel langzaam op. Zo traag dat de vier dakhazen het zinloze van hun plan inzien. Gewillig laten ze zich als gebraden kippetjes van het spit door de ingeschakelde brandweer met een hoogwerker van het balkon bevrijden.

Om een maal geland direct in de boeien geslagen te worden door de geduldig wachtende politie!

Filmpje!

De Telegraaf heeft een kort videootje op de site staan over de waaghalzerij van de vier wiettelers. Klik op onderstaand fragment en je kan het ook zien:

Schermafbeelding 2016-06-20 om 09.50.28

(advertentie)