(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Op zoek naar een wietsoort die geestelijke verkwikking brengt én een lekkere exotische smaak heeft? Een wietje om overdag rustig van te kunnen genieten zonder meteen als een zak aardappelen aan je bank geplakt te zitten? Check dan deze Chocolate Haze, ze is uitermate geschikt voor een relatief snelle, en lucratieve sea of green cyclus.

Bij Royal Queen Seeds zelf, beschrijven ze de Chocolate Haze als een smakelijk genetisch wonder, en zo kun je deze OG Chocolate Thai x Cannalope Haze gerust zien. De soort is namelijk voor ongeveer 95% sativa, maar heeft toch aan zo’n 10 weken genoeg om tot volle wasdom te komen. Tel daarbij een THC percentage van 20% bij op en je begrijpt de lovende beschrijving.

Schermafbeelding 2016-06-20 om 09.34.18Ondanks het extreem hoge THC percentage is Chocolate Haze toch zeer geschikt om overdag te roken. Dat komt doordat de soort, zoals meer sativa’s een zeer geringe hoeveelheid Myrceen bevat. Myrceen is een terpenoïde die in meerdere mate in de meeste indica’s aanwezig is en daar wel voor het bekende couch-potatoe effect zorgt. Het effect van Chocolate Haze is high en verkwikkend, het zet aan tot nadenken en zal je creatieve ik naar boven halen.

In de kweekruimte is Chocolate Haze wel een echte sativa, dus je moet rekening houden met voluptueuze en vooral grote planten. Dit maakt Chocolate Haze echter wel weer zeer geschikt voor een sea of green of een 12/12 systeem. Op deze manier hoeft een rondje met Chocolate Haze dus absuluut niet langer te duren dan een gemiddelde Skunk cyclus. Genetisch gezien staat Chocolate Haze met haar wortels in Thailand, waar ze geniet van lange tropisch warme dagen, zeg maar hetzelfde klimaat als in de gemiddelde kweektent.

Uiteraard zijn de smaak en de opbeurende high de voornaamste reden om voor een soort als Chocolate Haze te kiezen en het grote formaat van de planten voor lief te nemen. En met de smaak zit het zeker wel goed. Je kunt die het beste omschrijven als fruitig en licht met een chocolade-achtige nasmaak, die zowel lang op je tong als in de kamer blijft hangen. Oudere cannabisgenieters worden meegenomen op een trip terug naar de jaren ’80 toen Chocolate Thai nog een vaak geziene gast in de Amsterdamse coffeeshops was.

  • Soort: sativa dominante (95%) hybride
  • Genotype: OG Chocolate Thai, Cannalope Haze
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeifase: 9 tot 10 weken
  • Effect: high, verkwikkend, psychedelisch
  • THC: 20+ %
  • Medicinaal gebruik bij: neerslachtigheid, Artritis, ADD/ADHD, gewrichtspijn, stress, migraine
  • Zadenbedrijf: Royal Queeen Seeds
(advertentie)