(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het gros van de wietsoorten die we hier bespreken zijn kruisingen tussen verschillende goed presterende soorten. Zo niet de eigen kushsoort van Hy Seeds, dat is namelijk geen kruising maar een landras. Een originele soort zoals die ook in de natuur van de Himalaya in dit geval, voorkomt.

Dat er voor de ontwikkeling van Hy Kush niet met andere wietsoorten gekruist is, betekent natuurlijk niet dat de soort niet veredeld is. Dat is de soort namelijk wel, door generatie op generatie een sterke selectie planten te kiezen en met deze planten verder te kweken, is een plant ontstaan die stabiel is en een hoge opbrengst oplevert, keer op keer weer. Daarnaast is de Hy Seeds huismerk-kush voor 100% kweekgemak gefeminiseerd, dus wees niet bang dat de zaden rechtstreeks uit de wildernis komen.

Landrassen zijn ontstaan uit soorten die honderden, soms wel duizenden jaren terug gaan in de tijd. Door natuurlijke selectie zijn het alleen de beste exemplaren, die we vandaag de dag terugvinden. Dit zorgt er bij Hy Kush bijvoorbeeld voor dat de soort erg goed tegen schimmels bestand is, maar ook dat ze een neiging heeft om wat te strekken. In de natuur zijn het immers de hoogste planten die het meeste kans op bevruchting lopen. Je kunt echter prima met deze eigenschap leven, het is een kwestie van er rekening mee te houden en niet te lang te wachten met de bloeifase.

Eenmaal in bloei, zul je merken dat je met deze soort een rasechte Kush te maken hebt. Ze heeft een heerlijke volle geur die zo typerend is voor kushsoorten. Iedereen die wel eens een goede kush gekweekt of gerookt heeft, weet meteen wat we daarmee bedoelen. Zorg dus voor een goed functionerend koolstoffilter als je Hy Kush gaat kweken.

  • Soort: landras uit de Himalaya
  • Genotype: indica
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloei: 9 tot 10 weken
  • Hoogte: 70 tot 110 cm (binnen)
  • THC: zeer hoog thc-gehalte
  • Zadenbedrijf: Hy-Seeds
(advertentie)