(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar het Amerikaanse plaatsje Ypsilanti, want daar gebeuren heel vreemde dingen deze zomer. Iets met woonwagenkampen, een rugzak vol vieze sokken en jarenlange celstraf voor een wietdealer die helemaal geen wiet had…

Ypsilanti ligt in de staat Michigan en blijkbaar doet de zomerhitte daar ook rare dingen met de mensen. Neem ene Michael Rafael Suarez, 33 jaar oud en wietdealer en beroepscrimineel van professie. Op 8 juli werd hem door een koppeltje blowers op het Lee Villa mobile home park in Raisin Township gevraagd of ie met enige spoed een pondje wiet kon komen afleveren.

Pondje wiet alstublieft

sok-1Zogezegd zo gedaan, samen met zijn maatjes Joshua Wayne Cope (37) en Rebecca Sue Sharp (34), ook uit Ypsilanti scheurde hij met zijn handelswaar naar het woonwagenkamp. In ruil voor de halve kilo wiet was een cash bedrag van 2.800 dollar afgesproken. En dat was dus precies het geldbedrag dat de politie in zijn auto aantrof later die dag, toen onze Michael met hoge snelheid bij het kamp weg reed, een stopteken negeerde en werd aangehouden.

Flessentrekker

Tot zover niks raars zul je zeggen, maar wacht. Daar komt een boze man aangereden, die opgewonden tegen de politie vertelt dat zijn vriendin zojuist van die 2.800 dollar is beroofd door Michael en zijn twee vrienden… En inderdaad, in plaats van het beloofde pond wiet kreeg het blowerskoppel in hun trailer een rugzak met heel andere inhoud: een lading vieze sokken van Michael!

En dat geintje kan onze flessentrekkende vriend wel eens heel duur komen te staan. In eerste instantie zou je zeggen: tja, je kan ‘m moeilijk van drugshandel (wiet is illegaal in Michigan) beschuldigen want er is tenslotte helemaal geen wiet. Maar hij wordt wel beroving met valse voorwendsels voor een bedrag tussen 1.000 en 20.000 dollar ten laste gelegd (en dat heeft Michael ook bekend). En omdat hij ook al twee eerdere misdrijven op zijn strafblad heeft staan, kan de rechter hem veroordelen tot een gevangenisstraf van liefst 7,5 jaar!

Bewijsmateriaal

Zijn twee vrienden komen er genadig van af, want die zijn er ingeluisd door Michael, zo heeft de laatste zelf verklaard. Zeker voor Rebecca wel leuk, want die is moeder van 4 kinderen en manager in een McDonald’s. Zijn er ook nog echte winnaars in deze bizarre zomersoap? Jazeker wel, de politie. Die houdt de 2.800 dollar namelijk in bezit als zijnde ‘bewijsmateriaal in een drugszaak’…

Hmmm, ergens stinkt dit zaakje dan toch wel erg hard of zou dat aan die vieze sokken liggen? 😉

(advertenties)