(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In het voortdurende kat-en-muisspel tussen hasjmakers en -afpakkers in Marokko hebben de laatste een slag geslagen. Niet dat het allemaal een hol uitmaakt, maar toch: dik 17 ton hasj zal de beoogde eindbestemming Scandinavië nooit bereiken.

17.400 kilo hasj

m1

Een deel van de 17.400 kilo hasj…

De Gendarmerie Royale d’Aga, ofwel de bad guys in dit verhaal, maakten zaterdag bekend dat ze in de kustplaats Agadir liefst 17.400 kilo hasj hebben weten te rippen van goudeerlijke hasjsmokkelaars. Het is de zoveelste vangst dit jaar, maar wel een heel grote, want uitgaande van een kiloprijs van vijfduizend euro hebben we het toch over een schadepost van pak ‘m beet 87 miljoen euro…

Flinke dobber

En daarmee houdt de door de autoriteiten veroorzaakte ellende nog niet op ook. Want de 9 mensen die gearresteerd werden op de vissersbootjes met hasj (verstopt in en lading tarwe) – ze wilden die gaan overladen op een groter schip – deden dat met de beste bedoelingen, want bestemd voor blowers in Scandinavië. Dus die kunnen fluiten naar de bestelde hasj.

Ook moet de smokkelorganisatie noodgedwongen afscheid nemen van 100.000 dollar contant geld, twee vrachtauto’s, vier gewone auto’s, de vissersbootjes en wapens en munitie, zo bericht persbureau Xinhua.

En hoe nu verder..?

Maakt het allemaal iets uit verder? Het zal wel niet, want uit cijfers van de World Customs Authority blijkt dat 65% van alle hasj die op aarde in beslag wordt genomen afkomstig is uit Marokko. Dat is pas een marktaandeel nietwaar 😉

 

(advertenties)