(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dit jaar was er veel gedoe rondom de enige coffeeshop in Hoofddorp: Superfly. Die moest op grond van de Wet Bibo dicht van de burgemeester, maar mocht later toch open blijven van de rechter en de eigenaar van de shop werd ook nog eens vrijgesproken met 102 kilo wiet en dik 5.000 joints. En wat schetst nu onze verbazing? De burgemeester geeft toestemming voor een tweede shop!

opEen stuk of vijf artikelen schreven we in 2014 over Hoofddorp en dan met name het gedoe rondom Superfly, tot op de dag van vandaag de enige coffeeshop in een stad met ruim zeventigduizend inwoners, sterker nog de enige in de gemeente Haarlemmermeer (bijna 145.000 potentiële blowers!). Na veel gesoebat mocht de coffeeshop uiteindelijk gewoon open blijven, maar de dagen dat zij het rijk alleen hebben zijn wellicht voorbij. Burgemeester Weterings – de man die eerst uit alle macht probeerde van Superfly af te komen – geeft zijn fiat aan de komst van coffeeshop De Groene Gaper aan de Graftermeerstraat. Het kan dus verkeren in de politiek, dat blijkt maar weer.

Nog niet helemaal rond…

Er zijn overigens al eerder pogingen gedaan om in de gemeente Haarlemmermeer een tweede softdrugswinkel te vestigen, bijvoorbeeld in Nieuw-Vennep, maar dat lukte toentertijd niet. Ook nu is nog niet alles in kannen en kruiken, want bewoners in de buurt van de nieuwe shop kunnen nog bezwaar aantekenen. Laten we hopen dat ze snappen dat een legitieme coffeeshop een stuk beter is voor het welzijn en de veiligheid dan geen shop en een bloeiende zwarte markt met straatdealers.

(advertenties)