(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

2014 was een topjaar voor cannabis in de politiek met meer Amerikaanse staten die cannabis legaliseren. Helaas betekent dat ook dat de anti-marihuana politici een ‘topjaar’ hadden. Zij konden via de media hun gal spuwen over de (zogenaamde) negatieve gevolgen van de legalisering. Daarom presenteren we jullie vijf WTF!? wietmomenten om je rot te lachen…

1. “Vijf jonge kinderen omgekomen door wiet in Colorado”

candybars wiet

Toch maar buiten bereik van kinderen houden..?

Terwijl Oregon zich klaarmaakte om Measure 91 goed te keuren, werd medisch directeur Ronald Schwerzler door de tegenpartij uitgenodigd als adviseur. Hij deed mee aan een het enige televisiedebat over de legalisering. Tijdens dat debat kwam hij met een verhaal over kinderen in Colorado die zouden zijn overleden na het eten van edibles (voedsel met wiet). Maar hij had beter moeten weten dan dat verhaal te vertellen tegenover een publiek uit Portland. Meteen werd er door iedereen ‘leugens!’ geroepen en moest Schwerzler met bronnen komen. Toen er iemand in de zaal ‘niet waar’ riep, antwoordde hij met ‘ja, dat is het wel’. Schwerzie werd gedwongen een rectificatie naar de lokale krant te sturen, die bij een herhaling van het debat op het scherm verscheen.

2. “Niet minder gevaarlijk dan meth, crack, heroïne en cocaïne”

De Amerikaanse politici Jared Polis en Steve Cohen (allebei Democraten) onderwierpen Michele Leonhart, hoofd van de DEA, aan vragen nadat zij had verklaard dat een wapperende hennepvlag boven het Witte Huis het dieptepunt was in haar 33-jarige DEA carrière. Een klein fragment van het gesprek tussen Polis en Leonhart:

Polis: Is crack slechter voor iemand dan marihuana?

Leonhart: Volgens mij zijn alle illegale drugs slecht

Polis: Is crystal meth slechter voor iemands gezondheid dan marihuana?

Leonhart: Ik denk niet dat er een illegale drug is die goed voor je is

Polis (onderbreekt Leonhart enigszins): Is heroïne slechter voor iemands gezondheid dan marihuana?

Leonhart: Opnieuw, alle drugs…

Polis (onderbreekt Leonhart weer): Het is ‘ja’, ‘nee’ of ‘ik weet het niet’. Als u het niet weet kunt u het opzoeken. U zou dat toch moeten weten als chief administrator van de DEA?

Dzhokhar Tsarnaev: stoner en/of terrorist?

Dzhokhar Tsarnaev: stoner en/of terrorist?

Cohen: Bent u het ermee eens dat cannabis minder schadelijk is voor mensen dan meth, crack, cocaïne en heroïne?

Leonhart: Als voormalig politieagente en 32 jaar als DEA agent, kan ik je vertellen dat marihuana een bedrieglijke drug is

Cohen: Dat is niet wat ik u gevraagd heb, mevrouw. Is het minder schadelijk voor de Amerikaanse maatschappij en zijn mensen dan meth, crack, cocaïne en heroïne? Zorgt het er voor dat mensen gaan moorden om hun shot wiet te krijgen?

Leonhart: Ik kan je vertellen dat er meer tieners zijn die in behandeling gaan voor…

Cohen (onderbreekt): Kunt u mijn vraag beantwoorden?

3. “Gebruik wiet en je wordt een islamitische terrorist”

Cliff Kincaid, columnist van de rechts-conservatieve journalistiekwaakhond Accuracy In Media, schreef over ‘zwarte crimineel’ Michael Brown en ‘zwarte jeugdcrimineel’ Trayvon Martin om te demonstreren hoe wiet mensen in gewelddadige criminele verandert. Maar zijn beste verhaal was toch wel over een Canadese man “die een pothead was” en zich aansloot bij ISIS. Dzohkhar Tsarnaev, de vermoedelijke dader van de bomaanslag tijdens de Boston Marathon, zou niet alleen dope roken maar ook een dealer zijn. “Het is misschien te vroeg om een direct verband te leggen tussen jihad, marihuana en massamoord”, schrijft Kincaid, “maar het is het waard om te overwegen of gebruik van de drug gedachtes zo kan beïnvloeden dat jihad aantrekkelijk wordt voor mensen die mentaal onstabiel zijn”. Sure…

4. Je hersenen werken niet meer na gebruik van cannabis

Wat een smerige 'pot' zeg!

Wat een smerige ‘pot’ zeg!

Stuart Gitlow is de president van de American Society for Addiction Medicine. “Als je heftig wiet gebruikt voor je 25 bent, zullen je hersenen niet meer werken”, verklaart hij. Alsof dat nog niet erg genoeg was, moeten we ons ook zorgen maken over de nooit historisch vastgelegde mogelijke dodelijkheid van deze drug. “Zul je jong sterven zoals met tabak? We zullen een generatie moeten wachten om daar achter te komen, net zoals wij deden met tabak. Onze kinderen zijn de proefkonijnen”. Wat een familiemens. Heeft onze eigen premier Mark Rutte dat ook niet al eens gezegd?

5. Legalisering = vuile toiletten

Christime Tatum is de vrouw van Christian Thurstone, een bestuurslid van een anti-legalisering groep Project SAM. Tatum had geklaagd over de vreselijke klantenservice van haar plaatselijk Lowe’s doe-het-zelfwinkel toen de manager haar vertelde dat ze te weinig personeel hadden omdat te weinig sollicitanten slaagden voor hun plastest. “Wonder boven wonder wil Lowe’s niet dat mensen stoned een vorkheftruck, cirkelzaag of vrachtwagen bedienen of wc’s schoonmaken”. Ze is trots dat haar zuivere kont nooit op een wc-bril geparkeerd hoeft te worden die schoongemaakt is door een stoner. Dus mevrouw Tatum denkt dat iemand die in het weekend knetterstoned is niet de maandag daarop een wc-bril fatsoenlijk kan schoonmaken.

(advertenties)