(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Eind november was 30 jaar lang de periode dat de High Times Cannabis Cup in Amsterdam was. Na het debacle van vorig jaar komen de Amerikanen echter niet meer, vandaar dat er nu een nieuw cannabisevenement wordt georganiseerd door in Nederland gevestigde bedrijven: de Amsterdam Unity Cup 2015. En GG Bongs host nog een spiksplinternieuw event: Grace Glass Weekender!

Amsterdam Unity Cup 2015

cup_350_sqOp 23, 24 en 25 november is De Melkweg – zoals ook vroeger het geval was – weer het toneel van de cannabisbranche. Alleen is er nu dus geen High Times Cup maar de gloednieuwe en puur Hollandse ‘Amsterdam Unity Cup 2015′. Een wat verhullende naam, maar dat schijnt te maken te hebben met de gemeente die geen wietpropaganda tolereert.

Hoe dan ook, de opzet is hetzelfde als altijd. Deelnemers kunnen zogeheten Judge Passes kopen en daarmee stemmen op hun favoriete wietje van de deelnemende coffeeshops. Welke dat allemaal zijn, valt nu nog nergens te achterhalen, maar ze worden bekendgemaakt voordat het stemmen op 23 november begint, belooft de organisatie. Cannabis College Amsterdam houdt toezicht op de procedure en de winnaars worden dan op de laatste dag, woensdag 25 november, geëerd in De Melkweg met een Awards Ceremony die gehosted wordt door #amsterdamweed (AKA DJ Leee). Ook Black the Ripper en DJ Shortee Blitz treden dan op. Op maandag 23 november is er een party gesponsord door Devil’s Harvest Seeds met DJ legende DJ YODA, DJ Turne and DJ DNS hosted by MAD Sonn. Dinsdag kunnen de deelnemers feesten met Alchemist (Shady Records), DJ Set & Host, plus een video DJ set van DJSP = DJXL, gesponsord door Plantformers.

Meer informatie vind je op de website: Amsterdam Unity Cup 2015

2Grace Glass Weekender

Direct daarop aansluitend – dus van donderdag 26 tot en met zondag 29 november – is er ook nog Grace Glass Weekender in het kader van International Culture Convention. Dit evenement dat georganiseerd is door GG Bongs toont dan weer gelijkenis met de vroegere expositie die de High Times Cannabis Cup altijd vergezelde. Met dit verschil dat ook hier een wietcompetitie bijhoort! Twee zelfs, want er is zowel The Public Cup waaraan iedereen die zich inschrijft dus kan meedoen, als The Elite Cup, wat als een private VIP event wordt gepresenteerd. Centrale punt is de zaal Radion in Amsterdam.

Het feest begint op donderdag 26 november met DanksGiving, een 420 friendly diner en aansluitend een Dub XL party. Vrijdag en zaterdag is dan de Expo en er vinden seminars plaats. Dat begint steeds om 11 uur ’s ochtends, waarna er om 11 uur ’s avonds weer gefeest wordt: vrijdag met LDN Huis Party en vrijdag met DnB XL Party. Zondag is dan de VIP-dag op een nog geheim gehouden locatie.

Meer informatie vind je op de website: Grace Glass Weekender

[openingsfoto: Boyan Dimitrov/Shutterstock]
(advertenties)