(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De voorlaatste fase van wiet kweken is het knippen van de planten, een werkje waarvoor vaak freelancers worden ingehuurd door de grote(re) jongens. Voortaan moeten ze die toch wat beter opvoeden, want door stommiteiten ging het afgelopen dagen tot twee keer toe faliekant mis. Over naar Groningen en Arnhem…

Open deur

Na al die weken van groeien en bloeien is het dan zover: de toppen gaan van de planten af en de scharen van de knippers flitsen erdoorheen. Een leuk bijbaantje vaak voor mensen die een extra centje wel kunnen gebruiken, nietwaar? Moeten ze alleen wel een beetje discreet te werk gaan en dus niet zoals in een loods aan de Molenweg in Groningen zaterdagmiddag.

shutterstock_162366869

[illustratie: Arcady/Shutterstock]

Nu weten wij ook wel dat verse wiet behoorlijk kan meuren – de naam Skunk komt niet zomaar uit de lucht vallen – maar om dan maar de deur wagenwijd open te gooien terwijl je met liefst negen mensen volop aan het oogsten bent…

En het toeval loert altijd op een kans, dus verdomd als het niet waar is en er net een paar surveillerende politieagenten langsloopt. Die hebben hun neus ook niet in de zak zitten, dus er werd de bekende ‘sterke wietgeur’ waargenomen. Koud kunstje verder om de ‘tonnen hennep en geknipte toppen’ in beslag te nemen en de 9 aanwezige wietknippers aan te houden.

Spoor van wietblaadjes

Nog gemakkelijker maakten vier mannen het de blauwhemden in de nacht van zaterdag op zondag. Denk je slim te zijn door in het holst van de nacht wietplanten van A naar B te vervoeren (A is in dit geval dus een auto en B een huis aan de Van Kampenstraat in Arnhem), laat je een waar Hans & Grietje-spoor achter. Alleen niet van broodkruimels maar van wietblaadjes!

Ja, dan heeft de politie weinig problemen om de wietknipperij, want daar gingen de planten naartoe zo bleek, buiten werking te stellen. Zeker omdat ze een tip van een buurtbewoner hadden gekregen, die om 3:40 uur (waar bemoeit zo iemand op dat tijdstip zich mee, vraag je je af) de politie belde.

De vier mannelijke wietplantenverhuizers werden dus nog voor ze überhaupt de schaar ter hand konden nemen van de oogst beroofd en in de boeien geslagen.

[openingsillustratie: Vecster/Shutterstock]
(advertenties)