(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We tellen de tweede groeiweek in de kweekkast van Dokter Groen. Alle 16 de CNNBS Indica’s maken het goed. Ze genieten zichtbaar van hun spartaanse opvoeding met bacteriën, water en bodemschimmels, terwijl de kweekdokter zelf de eerste verschillen tussen de zaailingen probeert op te merken.

Jazeker, ik ben lekker op weg met 16 CNNBS Indica’s in mijn kleine kweekkastje. Twee weken geleden gingen de ontkiemde zaden direct in hun eindpotten, en nu hebben de jongedames alweer twee nodes. Afgezien van één zaailing van Indica #1, die ik moest vervangen voor een nieuwe kiem omdat de eerste zaailing geen groeipunt had. Uit lobblaadjes alleen groeit niet veel, helaas. Gelukkig had ik wat extra zaden laten ontkiemen, zodat ik snel een nieuwe zaailing kon poten. De zaailing was toen al best ver uitgelopen dus het plantje was wat iel. Ik heb haar moeten ondersteunen maar ze heeft zich goed hersteld.

Hierboven zie je de zaailing die een beetje te ver was uitgelopen. Ik heb haar ondersteund met een eenvoudig satéstokje waar ik met een stukje touw een strik aan geknoopt heb. Het plantje heb ik door een van de lussen gestoken. Op die manier wordt de zaailing net genoeg ondersteunt, maar kan het steeltje toch nog bewegen in de wind van mijn ventilator, en sterker worden.

2 weken ontkiemen…

Wat op zich ook wel interessant is om eens te laten zien, is wat er met de rest van de extra zaailingen is gebeurd, na twee weken tussen de natte koffiefilters. Ik heb ze van de week weggegooid maar ze waren nog steeds in leven, en allemaal ongeveer 20 centimeter lang!

Dit gebeurt er wanneer je wietzaden twee weken lang laat ontkiemen…

Bacteriën, schimmels & water

Verder gebeurt er in de tweede groeiweek natuurlijk niet veel met zaailingen, behalve dan dat ze weer een stukje groter zijn geworden. Zoals ik vorige week al aankondigde, heb ik bij Azarius een potje Bactrex besteld om mijn planten mee van een bodemleven te voorzien. Bactrex bevat nuttige bacteriën en bodemschimmels. De bacteriën zetten het organische materiaal uit de aarde (en eventuele biologische voeding) om in opneembare meststoffen en de bodemschimmels beschermen de wortels en werken als een uitbreiding van het wortelgestel.

Tot nu toe hebben de planten een keer water met Bactrex gekregen. Verder geef ik ze zoveel mogelijk kleine beetjes water tegelijk. De potten zijn niet zo groot, maar wel voor jonge zaailingen. Door spaarzaam en met regelmaat kleine hoeveelheden water te geven, voorkom ik dat de aarde te nat wordt en stimuleer ik de wortelgroei.

Zoek de verschillen

Over de verschillen tussen de 5 CNNBS Indica’s kan ik nog niet echt veel zinnigs zeggen. Behalve dan dat tussen de CNNBS Indica’s #1 vorige week dus een mutant zat zonder groeipunt. Van CNNBS Indica #5 heb ik één exemplaar die licht gevlekt is maar dat stelt denk ik weinig voor, ze groeit verder pima. Verder zijn sommige zaailingen wat verder dan anderen, en hebben ze hier en daar wat dikkere stelen. Maar dat heb je op zich ook wanneer je wietplanten van dezelfde soort kweekt.

Eén van de Indica’s nr. #5 heeft vlekjes, niets waar Dokter Groen zich druk over maakt.

Ik laat jullie  achter met een paar mooie (hoop ik toch) overzichtsfoto’s maar ik ben volgende week natuurlijk weer gewoon terug om de voortgang te laten zien. Hastalapasta!

Dokter Groen

(advertenties)