(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘Per ongeluk’ met een joint op de foto gaan als politicus. Dat overkwam de Ierse vice-premier Joan Burton tijdens een tentoonstelling. Toen ze een ‘spliffascope’ (een telescoop in de vorm van een grote joint) van dichterbij wilde bekijken, was daar toevallig fotograaf Richard Forrest om wat kiekjes te nemen.

premier ierland

Joan Burton

Burton leek geen flauw benul te hebben wat het kunstwerk eigenlijk voorstelde… “Ik nam wat foto’s van haar met andere mensen en andere kunstwerken. Toen vroeg ik haar om met die gigantische spliff op de foto te gaan en dat deed ze”, zegt Forrest. “Ze keek er eerst aan de verkeerde kant doorheen en liep toen naar de juiste kant. Het verbaasde me zo erg dat ze het niet herkende. Waarschijnlijk had ze veel aan haar hoofd.”

Ironie

Burton’s ervaring met fikse jointjes lijkt dus minimaal te zijn, aangezien ze geen idee had dat het om een gigantische blow ging. Met die blik door de Spliffascope gaat Ierland hopelijk sneller richting legale medische cannabis, waar Burton ironisch genoeg een vrij uitgesproken voorstander van is. En dat terwijl ze geen joint herkent als ze er een ziet. Dat belooft wat….

Voor wie de foto wil zien (wij konden hem niet betalen), klik HIER

(advertenties)