(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het ging al lekker met Colorado, nu doet ook de staat Washington mee. Op de woensdag voor Thanksgiving is het absolute verkooprecord van recreatieve cannabis gevestigd met 1 miljoen dollar. Sinds de wietretailers in juli open gingen, is er voor 52 miljoen dollar aan wiet verkocht, wat tot ruim 13 miljoen dollar aan belastinginkomsten heeft opgeleverd.

In november publiceerde de Washington Economic and Revenue Forecast Council een rapport waarin werd voorspeld dat belastingontvangsten van cannabis in 2015 ruim 67 procent hoger zullen zijn dan eerder werd gezegd. Verder stond in het rapport dat de eerste vier en een half jaar van legalisatie goed zullen zijn voor bijna 700 miljoen dollar aan belastinginkomsten.

grafiek verkoop washingtonGreen Wednesday

Op de woensdag vóór Thanksgiving, 26 november, legde de staat een verkooprecord van marihuana vast. Deze dag werd toen omgedoopt tot Green Wednesday, voorafgaand aan Black Friday.

Xylem Exchange, een soort e-Bay voor kwekers en retailers in Seattle, presenteerde een aantal grafieken die deze groei laten zien. De statistieken hebben alleen betrekking op recreatieve retailers.

Toename sinds september

De Council bracht in september een verslag uit met naar schatting 25,5 miljoen dollar aan belastinginkomsten voor de periode die eindigt in 2015. Hierbij is alles inbegrepen: bedrijfsbelastingen, verkoopbelastingen en licensies. Het nieuwe rapport schat 42,7 miljoen dollar aan ontvangsten eind volgend jaar, een toename van 17,2 vergeleken bij september.

 

(advertenties)