(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Tour de Achterdeur, een lobbyclub die sportieve fietstochten maakt en zo invloed op de politiek wil uitoefenen, organiseert op 15 maart een nieuwe tocht: ‘Van Hoofdstad naar Hofstad’. Zodat iedereen bij de Provinciale (en 1e Kamer-verkiezingen) op 18 maart wietvriendelijk stemt. Doe dus mee!

Vorig jaar maakte Tour de Achterdeur haar debuut in de bekende Gerrie Knetemann Classic en nu plannen ze een nieuwe tocht, speciaal voor de aanstaande Provinciale verkiezingen van 18 maart. Nu stellen die provincies natuurlijk weinig voor qua invloed op het cannabisbeleid, maar de leden van die regionale parlementen kiezen toevallig wel de leden van de Eerste Kamer, en die doet er natuurlijk weer wel toe als het om de Haagse macht gaat.

Van Amsterdam naar Den Haag

tour-2Vandaar dat jij als cannabisconsument wordt opgeroepen om je bibs op een fiets te parkeren en van Amsterdam via Haarlem en Zandvoort naar Den Haag te fietsen. Samen met andere bezoekers van je vaste coffeeshop of collega’s van andere cannabisondernemingen, want zo werkt de formule van Tour de Achterdeur: in hetzelfde wielertenue – gesponsord door de zaak – fietsen voor de goede zaak. Of zoals ze het zelf zeggen: onder het motto ‘fietsen voor regulering’ wil de tour aandacht vragen voor de onhoudbare situatie aan de achterdeur van de coffeeshop. Onderweg wordt er regelmatig gestopt bij cannabisverkooppunten om aandacht te vragen voor de verkiezingen.

Fietsen voor regulering wietteelt

Dat de mensen achter de fietslobbyclub het cannabishart op de goede plaats hebben zitten blijkt wel uit hun mission statement, waarin ze voor regulering van wietteelt pleiten. Citaat: ‘Van regulering profiteert iedereen. Het is goed voor de veiligheid en de volksgezondheid, omdat de teelt onder normale omstandigheden plaatsvindt, zonder stroomdiefstal, bestrijdingsmiddelen of verzwaring. Het is goed voor de consument, die een beter product krijgt. Het is goed voor de coffeeshops, die als gewone ondernemers kunnen inkopen, zonder het risico dat hun leveranciers worden opgepakt. Ook de overheid en de belastingbetaler profiteren: grote besparingen op de kosten van de ‘Hollandse Hennepoorlog’, meer belastinginkomsten en een transparante cannabisketen, van zaadje tot zakje.’

Doe mee!

Geen komma aan af te doen. Een stemadvies geven ze bij Tour de Achterdeur trouwens niet, “als je maar nadenkt en cannabisvriendelijk stemt” is hun devies. Als je zin hebt om samen met je collega’s of mede-bezoekers van je shop mee te fietsen op zondag 15 maart – de tocht is 75 kilometer in totaal, maar er wordt niet gesprint dus het is voor iedereen te doen – meld je dan hier aan via de website of hier via de Facebook-pagina van Tour de Achterdeur!

tour-3

(advertenties)