(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoewel gevangenen in Nederland en België nog wel eens willen klagen over de omstandigheden waarin ze gedwongen verkeren, moeten ze maar blij zijn dat ze niet net als Clifton – voor wiet – vastzitten in Suriname! 

Ga direct naar de gevangenis…

Nou moeten we voorop stellen dat we persoonlijk geen ervaring hebben met de binnenkant van een Surinaamse gevangenis, of welke andere celmuren op aarde dan ook (*nok-nok afkloppen op hout). Dat geldt echter geenszins voor de broer van Clifton V., een 22-jarige Surinamer.

shutterstock_210602188

‘Say cheese!’ Clifton V. zei het helaas tegen de politiefotograaf… [beeld: Peter Hermes Furian/Shutterstock]

Al was het in eerste instantie helemaal niet de bedoeling van Clifton om de gevangenis van Paramaribo eens beter te leren kennen…

Broederbezoek

Nee, er kan van alles gezegd worden over Clifton, maar het hart zit bij deze jongeman op de juiste plek want vorige zondag toog hij naar de bak van Geyersvlijt om aldaar zijn gevangen broer met een bezoek te vereren. En met etenswaar, want zoals gezegd moeten we ons niet al te veel voorstellen van een gevangenis in andere dan de Lage Landen.

Kaasstengels met iets extra’s

Zodoende toog Clifton op deze zonnige zondag 5 juni naar de nor, met een pak cheese sticks onder de arm. Maar was het nu maar bij die snacks gebleven. Nee, Clifton had al dan niet in opdracht van zijn zeker en vast verveelde broer ‘6 grote wikkels marihuana met een gewicht van 23 gram’ tussen de kaasstengels verstopt…

En dat had ie nou beter niet kunnen flikken in Bouterseland. Direct werd er namelijk een plekje vrijgemaakt in de gevangenis voor die arme, goedhartige Clifton V.!

[openingsbeeld: argus/Shutterstock]
(advertentie)