(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je hebt cannabis activisten en je hebt Dana Larsen. De Canadees – bekend van o.a. ‘Hairy Pothead and the Marijuana Stone’ – wil dat al zijn ‘vrijheidslievende’ medeburgers dit voorjaar een ‘cannabis victory garden’ aanleggen. En om ze op weg te helpen deelt hij deze maand miljoenen gratis wietzaadjes uit!

Overgrow Canada

Kijk, dat zijn natuurlijk de betere stunts in het leven: Dana Larsen toert in april langs zo’n beetje alle Canadese steden die ertoe doen om open en bloot cannabiszaadjes uit te delen aan wie het maar wil hebben. Een ‘seed-bombing tour across Canada’ noemen de media zijn ‘Overgrow Canada’-stunt al, waarbij de bekende activist in eerste instantie gezworen heeft om 1 miljoen wietzaadjes te slijten.

bld

Dana Larsen geniet in Noord-Amerika grote bekendheid als cannabisactivist, eentje met de nodige humor bovendien…

Larsen heeft diverse boeken over cannabis geschreven (o.a. Green Buds and Hash  en Grow Like a Pro), was 10 jaar hoofdredacteur van Cannabis Culture Magazine, is medeoprichter van de Vancouver Seed Bank en vicepresident van de Canadian Association of Cannabis Dispensaries. Ook is hij actief in de Canadese politiek.

Druk op de legaliseringsketel

De reden voor zijn unieke actie – en in wezen nog steeds een oproep tot burgerlijke ongehoorzaamheid omdat cannabis niet legaal is in Canada – is zonneklaar: druk uitoefenen op de liberale regering om haast te maken met de beloofde legalisering van cannabis! Het kabinet van de jonge premier Justin Trudeau maakte van legalisering een punt tijdens de verkiezingscampagne afgelopen jaar, maar de vaart zit er bepaald nog niet in als het om concrete actie gaat, vindt Dana (en hij niet alleen trouwens).

Arrestatie in Calgary

Maar Dana was goed en wel begonnen om de Canadezen overal en nergens wiet te laten planten toen de autoriteiten in Calgary (zijn tweede halte pas) de wiet Robin Hood arresteerden. Op beschuldiging van ’trafficking’, ofwel drugshandel werd ie afgelopen woensdag opgepakt…

Terwijl Dana in het Days Inn motel zijn zaadevenement hield greep de politie in. De 150 aanwezigen op dit Overgrow Canada-festijn hadden alle wietzaden al gepakt, dus stuurde de organisatie iemand naar buiten om uit de bus een nieuwe voorraad te pakken. Die persoon werd gearresteerd. Dana stapte pontificaal met een zak wietzaad naar buiten en werd “prompt in hechtenis genomen” meldt de Canadese pers. Hij was in het bezit van een kilo wietzaden en 118 gram wiet.

Dana dendert vrolijk door

danalarsenHoewel de arrestaties vervelend zijn, net als het in beslag nemen van alle spullen uit de tourbus – en dat is niet alleen de uit te delen voorraad, maar ook de via internet door mensen bestelde wietzaden – gaat Dana door met zijn actie.

Wat heet, hij doet er na zijn vrij snelle vrijlating nog een dubbeldik schepje bovenop. Dana: “Due to overwhelming response and seed requests today, I am doubling the seed giveaway to 2 million seeds! Please come by the Pot-TV office for a volunteer seed-sorting party from 1-6pm. My assistant will be there to oversee and make sure volunteers all get some pot and pizza for helping out.

Wat een held! De Canadese regering heeft via een woordvoerder inmiddels laten weten dat de geplande legalisering van cannabis wellicht eind 2017 zou kunnen plaatsvinden…

Mocht je toevallig in april nog in Canada zijn, check dan even de tourdata van Canada Overgrow, dat kan HIER

(advertentie)