(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is deze week erop of eronder voor Oekraïne. Maar terwijl de wereldleiders kletsen in Wit-Rusland besluiten sommige inwoners het voor gezien te houden. En wat blijkt? Ze komen gezellig in Nederland wiet kweken!

Of het een begin van een massale trend is, moeten we nog even afwachten, maar onmiskenbaar feit is dat er deze week een wietplantage met Oekraïense tuinders is opgerold. En wel in een woonhuis in Arnhem, waar de bloeiende handel aan het Vlegtweddepad uiteraard weer eens puur toevallig door de politie ontmanteld werd (daar zou je ook onderhand een dik boek over kunnen schrijven, over de ongelooflijke mazzel die de politie toch steeds weer heeft inzake cannabis, maar dit terzijde).

Oekraïne is groot in hennep, zoals deze foto uit de oude doos al bewijst (maar hennep is geen wiet)...

Oekraïne is groot in hennep, zoals deze foto uit de oude doos al bewijst (maar hennep is geen wiet)…

Hennephokken, geld en BMW

Hoe dan ook, volgens de officiële lezing van de blauwhemden waren de agenten op zoek naar een bewoner van het pand die nog enkele boetes had openstaan. Maar zodra ze de woning binnen waren getreden wisten ze – volgens dagblad De Gelderlander – dat ze te maken hadden met een wietkwekerij. Vooral omdat ze 2 ‘hennephokken’ aantroffen, wat volgens de Gelderse politie betekent dat dit ‘kamers zijn die zijn ingericht voor de hennepteelt’.

Juist ja. Er waren echter geen planten (meer) aanwezig. Desalniettemin concludeerde de politie dat er illegaal stroom werd afgetapt. En er was een mooi geldbedrag van ‘enkele duizenden euro’s’ in huis. En dus twee Oekraïners! Een man van 38 jaar oud en een vrouw van 29 lentes jong om precies te zijn. Beiden bleken geenszins de officiële bewoners en werden aangehouden. Ook werd er een BMW afgepakt door de politieagenten…

Cannabis of hennep…

Nu moeten jullie weten dat Oekraïne inderdaad een grote producent is van hennep, dus de kennis om die te telen hebben ze wel in huis daarginds. Alleen gaat het dan wel om de industriële vezelhennep en niet om cannabis. Maar wat niet is kan altijd nog komen, nietwaar? Net als de vrede in het Oost-Europese land hopen we maar.

(advertenties)