(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Soms zit het mee en soms zit het heel erg tegen. Vraag dat maar aan een 28-jarige Nijmegenaar. Hij kan er sinds vrijdag over meepraten, want hij werd in één moeite door in elkaar getikt en raakte zijn bloeiende plantenverzameling kwijt…

Op RollingStoned berichten we voortdurend over wietkwekers die op een of andere manier een einde zien komen aan hun groene hobby. Heel vaak zijn ze zelf een klein beetje dom – denk aan stroom jatten, verkeersovertredingen, huftergedrag en zo – maar soms is het ook het noodlot dat genadeloos toeslaat zoals alleen het noodlot dat kan. Afgelopen vrijdag bezocht het noodlot dus Nijmegen, waar de 28-jarige wietpechvogel waarover wij het hier hebben woont.

pecVerfromfraaid

Wat er precies is voorgevallen is niet helemaal opgehelderd, maar ergens in de middag rinkelde de telefoon op het plaatselijke politiebureau. Er kwam een melding binnen van een knokpartij die gaande zou zijn op de Bilderdijkstraat. Behulpzaam als ze immers zijn, spoedden een aantal politieagenten zich naar het opgegeven adres. Daar was echter geen matpartij meer gaande, maar de bewoner zag er wel behoorlijk verfromfraaid uit constateerden de blauwhemden.

Zolderactiviteit

En wat doen smerissen als ze toch eenmaal binnen zijn in je huis? Precies, zoeken naar wietplantages! Oh nee, pardon; de agenten doorzochten het huis op eventueel andere aanwezigen en stuitten daarbij compleet toevallig op een wietplantage. Ja, dat is het. Hoe dan ook, behalve dat ie dus een aardig pak rammel had gekregen moest de Nijmegenaar ook zijn zolderkwekerij opdoeken, waar 150 wietplanten groeiden en bloeiden.

Op het politiebureau mocht de pechvogel wat pleisters op zijn gehavende smoelwerk plakken en kreeg hij te horen dat ie strafrechtelijk vervolgd gaat worden. Als toetje had het noodlot nog een fijne naheffing van het energiebedrijf in petto, want de juice voor zijn plantage tapte onze anti-held uiteraard ook illegaal af.

 

(advertentie)