(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Never get high on your own supply, het zal toch zeker niet voor niets een klassieker zijn binnen het dealergilde? Een heldere boodschap die de 31-jarige wiethandelaar Thomas Tyszka uit Engeland echter straal vergeten was. En dat niet alleen, ook de partij cannabis in zijn koffer… met koffer en al!

Stel je bent wiethandelaar en je hebt een mooi partijtje cannabis ter waarde van 5.000 pond (toch bijna 7000 euro) in je koffer gestopt. Het is een fraaie najaarsdag in september en je neemt de trein van Londen naar Leeds, om daar eens wat zaakjes te gaan doen. Wat moet je dan vooral niet doen? Inderdaad, die koffer plompverloren in de trein achterlaten met je ontzettende klunzige hoofd!

Les 1 in de cursus 'Hoe word ik een dealer': don't get high on your won supply

Les 1 in de cursus ‘Hoe word ik een dealer’: don’t get high on your own supply

Politie opent vergeten koffer

Toch is dit nu precies wat Thomas Tyszka (31) flikte op 19 september vorig jaar. Omdat hij zijn bagage vergat mee te nemen toen hij de trein uitstapte, gingen – niet ongebruikelijk in dit tijdperk van terrorisme en zo – alle alarmbellen rinkelen bij het treinpersoneel toen die de onbeheerde bagage ontdekten. Gelukkig zijn ze in Groot-Brittannië ook weer niet zo debiel als de NS in Nederland om dan maar direct het complete treinverkeer in het ganse land stil te leggen, maar toch… Ze waarschuwden de politie en die maakte de koffer open om erachter te komen van wie die was. En ja hoor, uiteraard kwam de wiet tevoorschijn, ruim een halve kilo, die in twee pakjes verstopt zat in de koffer.

Nu zal je denken: neem je verlies sukkel dat je bent, maar nee hoor. Onze vergeetachtige Thomas ging doodleuk terug naar de trein toen hij zich realiseerde dat ie zijn wiet stash vergeten was. Prompt grepen de autoriteiten hem in zijn kladden. Uit die kladden kwam trouwens ook nog eens 5.500 pond cash rollen! Afgelopen week mocht de slome duikelaar zich verantwoorden voor de rechtbank in Leeds. Tijdens de politieverhoren had Thomas geen woord gezegd, maar hij pleitte wel ‘schuldig’ aan het bezit van wat ze in de UK een ‘class B drug’ noemen.

Rechter gelooft niet in Thomas

De verdediging van Thomas de vergeetachtige probeerde nog wat tegen te stribbelen door te wijzen op het jonge gezin met kinderen dat hij had, dat Thomas het alleen maar deed om een schuld met een drugsdealer te vereffen (ja, duh!) en dat ie toch al vroeg schuld had bekend en zo… Het mocht daarbij niet bepaald helpen dat Thomas in de zomer van 2013 al eens gesnaaid was op het kweken van wiet. Een enkeltje gevangenis was het oordeel van de rechter, te meer daar deze de kans op herhaling ‘serieus’ noemde…

(advertentie)