(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het leek de Vlaamse Redouan – 21 jaartjes op de teller des levens – wel een tof idee om wiet te gaan verkopen. Kunnen we inkomen, dat is zeker in België ook een lucratieve bijverdienste. Minder handig van onze cannabisdistributeur is dat hij zijn handel opzette in het café van zijn vader…

Wiethandel in ’t café

Ach, je bent nog jong en onbezonnen en denkt snel wat cash te kunnen verdienen door iets te doen wat illegaal is maar dat volgens een meederheid van het volk helemaal niet zou moeten zijn… wiet verkopen inderdaad! Wie heeft daar nou niet ooit aan gedacht als ie krap bij kas zit? Nou dan.

Zo bedacht, zo gedaan. Samen met zijn partner-in-crime, een wel volkomen illegale Marokkaan met de naam Mohamed E.K. (41 jaar, dus theoretisch de verstandigste van de twee) zette Redouan een florerende wiethandeltje op, en wel in het café van zijn vader in de Sergeyselstraat in Borgerhout, het kleinste district in de stad Antwerpen.

Geen fijne oudejaarsdag

shutterstock_266053970

Wegens het verkopen wat zakjes wiet in het café van zijn ouweheer wil justitie dat Redouan 15 maanden de cel in moet… [illustratie: Richard Laschon/Shutterstock]

Helaas bleek de allerlaatste dag van 2015 niet bepaald de beste van het afgelopen jaar voor de kersverse wietdealer Redouan. Toevallig (of niet, wie zal het zeggen) was er op oudjaarsdag een politiepatrouille actief in de straten van Borgerhout. En welja, die kregen zo’n beetje pal voor de deur van het café een “verdachte auto” in de smiezen.

Nu bleek het niet zozeer de auto zelf als wel de twee inzittenden te zijn die zich verdacht gedroegen. Snel even in en uit het café, dat is in Vlaanderen geenszins onopvallend gedrag!

Wiet in vals plafond

En inderdaad, het vermoeden van de flikken dat de klanten geen pint maar ‘drugs’ hadden gekocht, werd rap bevestigd. Boven de rokersruimte in de kroeg zat een vals plafond, waarin 20 zakjes cannabis verstopt zaten. Geen wereldschokkende hoeveelheden, want samen goed voor precies 51 gram. Genoeg echter – zeker in België – om terstond gearresteerd te worden, wat dan ook het wrede lot was van de zoon van de kroegbaas en zijn illegale Marok-buddy. Toen ze even ondersteboven waren, rolden er ook nog eens 735 euro cash uit hun zakken en 7 zakjes wiet uit een trui.

En het bleek ook dat we het hier niet over doorgewinterde criminelen hebben, want de heren probeerden de politie te doen geloven dat zij juist klanten waren.

Keiharde eis van OM

De spreekwoordelijke kous is daarmee nog niet af, want deze week stond het onfortuinlijke duo in de rechtbank van Antwerpen. En dat ze in de stad van Bart “we gaan die drugsoorlog winnen” De Wever niet van half werk houden, blijkt wel uit de keiharde eis die de aanklager stelt voor het dealen van iets meer dan een half onsje wiet: 15 maanden gevangenisstraf!

b-e-l-a-c-h-e-l-i-j-k

[openingsfoto: Joshua Rainey Photography / Shutterstock.com]

 

(advertenties)