(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Biddy Early is een echte cupwinnaar voor buitenwietkwekers. De soort die door Gerrit van Magus Genetics speciaal voor het koude en vochtige klimaat van de lage landen werd ontwikkeld heeft al 4 cannabis cups op haar naam staan, zelfs binnen gekweekte sativa’s moesten het tegen Biddy Early afleggen.

Het succes van Biddy Early op cannabis cups bewijst dat dit een verhaal is van een absolute topper waarmee je buiten minstens zo goede wiet kweekt als binnen. Een aanwinst voor de zadenmakers van Serious Seeds, die de soorten van Magus Genetics overnamen. Biddy Early werd namelijk net als Warlock en Motavation ontwikkeld door breeder Gerrit van Magus Genetics. Hij heeft het selectieproces daarvoor speciaal in Nederland gedaan zodat Biddy Early goed geschikt werd om in ons natte en koude klimaat te kweken. De soort is nu misschien wel de meest geschikte buitenwietsoort voor landen in Noordwest Europa.

Een Biddy Early is een F1 hybride met hybride groeikracht. In de volle grond kan ze gemakkelijk 2 meter hoog worden. Ze is snel af te bloeien en goed bestand tegen schimmels. Dit is een goede beginnersplant maar levert professionele oogsten op, Serious noemt haar hun startersmodel. De planten kunnen prachtig paars kleuren als gevolg van koude weersomstandigheden.

Biddy Early mag dan wel een uitermate goede buitenwietsoort zijn, ze maakt ook prachtige binnenwiet. Het is geen autoflower, maar gaat heel graag en gemakkelijk in bloei, het kan dan ook lastig zijn om een moederplant in de groeifase te houden. De sativa genen geven deze plant een zoet en zelfs een beetje exotisch aroma, de high is verrassend plezierig en krachtig, maar net mild genoeg om je actief en sociaal te houden.

  • Soort: sativa dominante F1 hybride
  • Cupwinnaar
  • Bloeitijd binnen: 50 tot 60 dagen
  • Buiten klaar: eind september, begin oktober
  • Smaak: zoet
  • High: aangenaam krachtig en activerend
  • Zadenbedrijf: Serious Seeds
(advertentie)