(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De 400 leden tellende Santee Sioux indianenstam in de Amerikaanse staat South Dakoto is van plan op oudejaarsdag te beginnen met een cannabis resort. Het moet het eerste wietpretpark in de VS worden. De opbrengst van 2 miljoen per maand moet de arme indianen uit het financiële moeras trekken.

Naar eigen zeggen is het resort van de Santee Sioux het eerste in de VS, maar al eerder dit jaar zijn er plannen gelanceerd voor een wietpark, namelijk in Colorado. De opening van dat zogeheten CannaCamp heeft echter vertraging opgelopen en daarmee zouden de indianen inderdaad nog de primeur kunnen wegkapen.

Een andere kaper op de kust zou de federale overheid kunnen zijn, want in de staat Californië is al tot twee keer toe een inval van de FBI geweest in een indianenreservaat waar men dacht legaal wiet te kunnen kweken! Maar goed, laten we eens optimistisch zijn en ervan uitgaan dat het de Sioux in South Dakota wel lukt. Wat staat ons dan te wachten?

South Dakota Tribe Opening A Weed Resort On Their ReservationAmerica’s first-ever weed resort is about to open

Posted by NowThis on woensdag 30 september 2015

 

Cannabis en gokken

hgDe stam hoopt natuurlijk geld te verdienen aan de wietbusiness, net als ze nu al doet met een casino, hotel en ranch. Hoewel cannabis niet legaal is in de staat South Dakota mogen de indianen sinds juni toch wiet kweken en verkopen. Omdat de regels voor reservaten gelijk zijn aan die van welke andere staat in de VS, dus ook van bijvoorbeeld Colorado, Washington, Oregon en Alaska waar cannabis immers volledig gelegaliseerd is.

Op oudejaarsavond vindt er een knallend openingsfeest plaats. Vanaf dan wordt er dus ook wiet verkocht, die ter plekke in een lounge kan worden geconsumeerd. Die coffeeshopfunctie wordt dan weer handig gecombineerd met games, eten & drinken en uiteindelijk ook een muziekpodium en gokmachines…

Fijne gramprijs

“Wij willen een speeltuin voor volwassenen zijn”, vat Sioux opperhoofd Anthony Reider samen. De indianen hopen met het wietresort (wat dus eigenlijk gewoon een uit de kluiten gewassen coffeeshop is, laten we het niet overdrijven) maandelijks 2 miljoen dollar binnen te harken. De wiet wordt op dit moment al gekweekt en vindt straks zijn weg naar de consument in pakje van 1 gram, die tussen de 12,5 en 15 dollar gaan kosten.

 

(advertenties)