(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Gekker moet het toch allemaal niet worden met de stuitende verspilling van ons belastinggeld. Nieuwste stunt van het Openbaar Ministerie in de strijd tegen cannabis? Met een als wietkwekerij vermomde stand op de elektrovakbeurs in Utrecht staan!

Zoals jullie wel weten valt het Openbaar Ministerie onder de minister van Justitie. Meestal in handen van een VVD’er, want die houden van law & order of de volksgezondheid en gezond verstand daar nu ernstig onder te lijden hebben of niet. Of het direct uit de koker van Ard van der Steur komt of nog een verrassing-ei van zijn illustere voorganger Ivo Opstelten is weten we niet, maar een nieuw dieptepunt in de belastingverspilling inzake cannabisbestrijding is bereikt.

Wietplantage

Zo ziet het Openbaar Ministerie het graag: de fik in alles wat met cannabis van doen heeft!

Zo ziet het Openbaar Ministerie het graag: de fik in alles wat met cannabis van doen heeft!

Watskeburt? Op de vakbeurs Elektrotechniek 2015 die deze week gehouden wordt in de Jaarbeurs-hallen in Utrecht, meent Justitie de angst onder gewone burgers voor alles wat met wiet (door het OM trouwens steevast hennep genoemd) nog wat aan te jagen. Argeloze elektriciens die op zoek zijn naar de nieuwste technische snufjes of een leuke job, stuiten in de beurshal nietsvermoedend op een heuse wietplantage!

In het kader van de growshopwet die op 1 maart in werking trad, meent het OM ook op een vakbeurs als deze onze geliefde plant en haar liefhebbers nog wat verder te moeten demoniseren. Tegenover het Brabants Dagblad verklaart landelijk officier van justitie Neeltje Geldermans de opvallende beursstunt. Nadat de growshops als eerste zijn aangepakt (lees; uitgeroeid) “zoeken we nu andere schakels op”. En dan kom je al snel bij stroom uit hebben ze bij het OM uitgedokterd. “Elektriciens die vreemde stroomcircuits aanleggen worden strafbaar”, aldus een bloeddorstige Neeltje.

Waarschuwing

Ook de argeloze elektricien moet waken voor de cannabistoorn van justitie trouwens. “Het kan ook zijn dat iemand zich niet bewust is van waar hij aan meehelpt, en ook niet dat hij voortaan strafbaar is. Vandaar dat we nu voor het eerst gericht deze vakgroep benaderen met informatie.” Om een en ander nog wat ludiek voor het voetlicht te brengen is er voor de informatiestand van het OM op de vakbeurs Elektrotechniek 2015 dus gekozen voor een vermomming als wietkwekerij.

Nou, wij komen bijkans niet meer bij van het lachen, Neeltje…

 

(advertenties)