(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We hadden vroeger de spelling koffieshops en tegenwoordig coffeeshops. Maar nu is er dus ook COFFIESHOPS. De website wil uitgroeien tot de nr.1 cofeeshop directory in Nederland. Een beetje de WeedMaps van Nederland dus, handig voor zoekende of verdwaalde blowers.

Wij vroegen om wat meer informatie over dit praktische idee: alle coffeeshops van Nederland makkelijk online vindbaar maken, zowel op internet als op de mobiele telefoon. Aan dat laatste moet nog gewerkt worden, melden de initiatiefnemers ons. Ze zoeken nog een vrijwilliger om die app te maken voor android en iPhone. Ook zoekt men nog mensen die mee willen helpen om alle coffeeshops in kaart te brengen en (voorzichtig) te beoordelen. Volgens eigen zeggen staan nu zo’n beetje alle shops erin op die van de 2 grootste steden na: Rotterdam en Amsterdam. “Maar daar wordt momenteel aan gewerkt.” In 2012 werd voorzichtig begonnen met dit project, nu is het tijd om door te pakken.

Screenshot van de homepage van CoffieShops.nl, de shops staan per provincie op de website

Screenshot van de homepage van CoffieShops.nl, de shops staan per provincie op de website

Locatie, openingstijden en kwaliteit

Van de shops die er wel op staan geeft men de locatie via GoogleMaps, openingstijden, menukaarten en belooft men informatie over de kwaliteit van de shop. Die beoordeling gaat in de vorm van wietblaadjes; hoe meer wietblaadjes hoe beter. Maar hoe dat bepaald wordt, is niet helemaal duidelijk bij het doorvlooien van de site. We gaan er maar even van uit dat dit gebeurt op basis van de rapporten die worden gemaakt door vrijwilligers van hun bezoekjes aan de betreffende coffeeshop. Uiteindelijk is het de bedoeling van de makers om elke van de 600 Nederlandse coffeeshops een eigen pagina te geven op hun website. Uiteraard zijn ook toeristen een doelgroep die via deze site aan het juiste adres kunnen komen voor de geestverruimende boodschappen.

CoffieShops.nl moet stichting worden

Sowieso lijkt het alsof er geen al te keiharde commerciële bedoelingen achter CoffieShops.nl zitten, want er wordt ook gevraagd om donateurs om van CoffieShops.nl een stichting te maken. En stichtingen hebben als belangrijkste kenmerk dat ze niet op winst maken gericht zijn. Hoewel er dus nog flink wat werk aan de winkel is (grote steden erin, mobiele versie), is het een uitstekend initiatief dit CoffieShops.nl, want het wordt tijd dat de zoekende blower overal in ’t land weet waar ie moet zijn voor een goed rokertje, nietwaar dan? 🙂

Klik HIEROP om een kijkje te nemen op The No.1 Coffeeshop Directory, zoals ze het zelf alvast zeggen

(advertenties)