(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het cannabisbeleid in Nederland ontspoort in sneltreinvaart. Waar overal op de aardbol de richting van legalisering wordt ingeslagen – zelfs in Duitsland! – daar lijkt het wel of wij onze kleikop steeds verder ingraven in de poldergrond. Met als compleet krankzinnig voorlopig hoogtepunt het Zeeuwse Sluis.

*** Lees ook de update onderaan dit artikel aub!

Het zwaard dat nogal willekeurig hakt

Het Damocles-beleid, of om precies te zijn de Wet Damocles. Dat is het juridisch/bestuursrechtelijke zwaard waarmee nogal wat mensen om de oren worden geslagen én hun huis mee worden uit gemept door burgemeesters die graag aan hun goegemeente willen laten zien hoe hard zij wel niet durven optreden tegen ondermijnende figuren binnen hun gemeentegrenzen.

Dit betekent in de alledaagse praktijk echter niet dat de bankenfraudeurs, beursoplichters, verkrachters, mishandelaars, terroristen, overvallers, zedendelinquenten of belastingontduikers hun huis uit worden gezet, maar cannabis liefhebbers.

Ja echt, mensen die plantjes kweken waar de overheid niet van gediend is, dié vliegen voor maanden de straat op en al die anderen die we noemen hoeven nergens voor te vrezen (althans niet qua huis).

‘Drugsvondsten’

Dat dit beleid helemaal van god losgeslagen waanzin is, wordt duidelijk uit een kort nieuwsbericht dat we dinsdag tegenkwamen bij Omroep Zeeland. Het begint al met de suggestieve en eigenlijk misleidende kop: ‘Twee woningen in Sluis maanden op slot na drugsvondsten‘.

Oei oei, drugs! Snel kijken over welke drugsvondsten het hier gaat, want dat moet wel serieuze shit zijn als die woningen – eentje in Groede en eentje in IJzendijke – direct gesloten worden door burgemeester Marga Vermue, nietwaar?

Nee, helemaal niet waar.

Over hoeveel en welke drugs gaat het?

Om niks aan de zeggingskracht van deze pertinente onzin af te doen, bijvoorbeeld door een ‘vertaling’ van de feiten in de eigen woorden van een CNNBS-redacteur, hebben we een screenshot getrokken van de site van de regionale omroep.

We hebben daarin wel roze streepjes getrokken onder de betreffende hoeveelheden DRUGS, ofwel die ‘drugsvondsten’ waar Omroep Zeeland over rept en die de enige reden vormen voor het halfjaar sluiting van de panden waarin die drugsvondsten plaatsvonden. Mag jij zelf nog voor een doosje tissues zorgen….

[openingsbeeld: Julian Bohorquez/Shutterstock]

 

UPDATE:  CNNBS-lezer Don attendeerde ons er via de mail op dat de journalist van bovenstaand artikel op de site van Omroep Zeeland punten en komma’s door elkaar gehaald heeft. Andere media zoals HVZeeland.nl hadden het wel bij het rechte eind. In het pand in IJzendijke werd in totaal 1453 gram hennep, 12,7 gram hash en 10 XTC pillen gevonden, in Groede werden in totaal 2192 gram hennep en 525 gram resten van hennepplanten aangetroffen. Zo zot als wij dachten is het dus niet in Sluis, maar voor de rest blijft de kern van het verhaal hetzelfde natuurlijk: wietkwekers worden onevenredig vaak hard gestraft met een huisuitzetting…

(advertentie)