(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nog even en dan begint het wietexperiment in alle 10 steden. Na een korte periode waarin de coffeeshops nog illegale wiet en hasj mogen verkopen naast het ‘gereguleerde aanbod’, is het uitsluitend nog cannabis van eigen Hollandse bodem. Voor liefhebbers van het betere stukje Marokkaanse hasj wordt dat afzien. Of ze moeten een stuk verderop naar een shop, of ze gaan de fake Maroc uit de Nederlandse kwekerijen smoken. Voor iedereen die wil weten waarom veel hasjrokers zo dol zijn op het echte werk, laten we deze video zien met de waanzinnige titel ‘نضرب البنيو’.

Marokkaanse hasj-zeef proces

Ja, dat is de letterlijke vertaling van die waanzinnige titel. We zien het hele productieproces – van wietplant tot hasj – in beeld. De video van 10 minuten is opgenomen in Ketama. Nog zo’n lekker hasj soortje dat je straks niet meer kan aanschaffen in een wietproef-coffeeshop.

Het water loopt ons bij het kijken van deze beelden in de mond, de vraag is of we dat over vier maanden ook nog zullen zeggen van het blokje hasj uit de coffeeshop…

(advertentie)