(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Naast de buien schijnt de zon ook steeds vaker in de tuin van onze kweekdokter, en dat doet zijn buitenwiet testplantjes zichtbaar goed. Ook Zmäkdaun blijft inmiddels op eigen kracht rechtop, en is net als Big Yeti en Alpine Honey Melon goed gegroeid. De autoflowers groeien ook volgens het boekje, al blijkt Dutch Treat een kleine uitzondering. 

Het lijkt erop dat de zomer langzaam op gang komt. Toch hou ik de weer websites, apps en buienradar dagelijks nog scherp in de gaten om te zien of ik m’n jonge wietplantjes in de hobbykas moet houden of buiten kan zetten. Vandaag staan ze buiten maar ’s nachts hou ik ze sowieso nog in de kas. Hier blijft het na zonsondergang net een tikkie warmer, en staan de plantjes ook iets veiliger voor eventuele slakken.

De groei van zaailingen en jonge wietplantjes gaat in het begin altijd langzaam. Er zijn dan nog maar een paar blaadjes en die zijn ook nog eens klein. Onthoud dat bladeren de zonnepanelen van planten zijn, en met zo’n beperkte energievoorziening is het lastig groeien.

Dutch Treat

Nu het wat warmer en zonniger is en de plantjes tegelijk groter worden, zal de groeisnelheid ook exponentieel versnellen (hoop ik). De jongedames zijn deze week in ieder geval weer een stukje groter geworden. Ik neem ze weer even kort met je door, te beginnen met de autoflower Dutch Treat. Als je m’n verslag vorige week gelezen hebt, dan weet je misschien nog dat deze opmerkelijk kort was.

Nou, die trend zet deze week gewoon door. Hoewel Dutch Treat’s blaadjes gegroeid zijn en er een nieuw setje bladeren is bijgekomen, is ze niet veel hoger geworden. Ik ben benieuwd hoe groot of klein deze uiteindelijk wordt, want bij andere kwekers van de buitenwiet test heb ik gezien dat die van mij duidelijk een uitzondering is.

Big Yeti, Alpine Honey Melon en Zmäkdaun

Dan zie je hieronder de drie lichtgevoelige dames van de buitenwiet test naast elkaar. Van links naar rechts zijn dat Big Yeti, Alpine Honey Melon en Zmäkdaun, en zoals je ziet ontlopen die elkaar nauwelijks. Ze zijn alledrie even hoog en even ver in ontwikkeling. Big Yeti vind ik het mooiste op dit moment.

Vorige week had Zmäkdaun ironisch genoeg nog moeite om op eigen kracht rechtop te staan maar inmiddels kan ze dat wel. Ik heb het plantje een ‘harde’ behandeling gegeven en niet ondersteund, en dat heeft het stammetje wat sterker gemaakt.

Ik heb de lichtgevoelige plantjes vanmorgen trouwens ook voor het eerst wat voeding gegeven. Zoals je aan de potjes kunt zien zit er veel perliet in, en ik heb buiten een bak met regenwater en wat groeivoeding staan. Dit is minerale voeding van Atami die ik gebruik voor mijn bonsai boompjes (of wat daarvoor door moet gaan 😋). Ze konden het volgens mij wel gebruiken.

Alpine Crocket en Panty Punch

Ik ga een beetje van hot naar her deze week maar wat maakt het uit; over naar Alpine Crocket en Panty Punch autoflower. Deze heb ik beiden een weekje later ontkiemd, omdat Alpine Crocket in de eerste instantie niet uit kwam. Het tweede zaadje in de herkansing wel maar toen had ik de Panty Punch al als reserveplantje laten ontkiemen. Deze is dus ook niet een van de buitenwiet test plantjes.

Deze twee lopen dus een weekje achter op de rest van de autoflowers, en de lichtgevoelige plantjes lopen daar weer een paar dagen op voor. Beiden maken ze het goed. De Panty Punch maakt tro

Erdbeer Auto

De laatste autoflower van de buitenwiet test is Erdbeer. Hier niet veel opmerkelijks momenteel, behalve dat ze volgens mij op schema loopt. Ze is zogezegd een weekje ouder dan de Alpine Crocket en de Panty Punch, maar een paar dagen jonger dan de lichtgevoelige plantjes. Het formaat komt daar eigenlijk exact mee overeen.

Volgende week ben ik er natuurlijk weer, en dan gaan we zien of de Dutch Treat eindelijk wat hoger wordt. Misschien kan ik de drie lichtgevoelige plantjes dan wel verpotten, als het weer tenminste een beetje mee blijft werken. Tot dan!

Dokter Groen

(advertentie)