(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je dacht dat onze kweekdokter vandaag geen verhaal meer voor je had, dan heb je het mis. Hij is namelijk nét klaar met het knippen en wegen van zijn Purple Berry Muffinz, en moest die natuurlijk ook even goed proeven. Kortom: knippen, wegen, proeven en ontkiemen met Dokter Groen.

Jahaa daar ben ik dan eindelijk. Ik heb mezelf net vrijgelaten uit trim jail. Mijn vingers plakken er nog van en zijn een beetje verkrampt maar het resultaat mag er zijn. Een grote kom vol met prachtige paars gekleurde  Purple Berry Muffinz. En een zak knipafval, goed voor zo’n 250 gram wietboter waar ik later een lekkere wietboterkoek van zal bakken.

Hoe smaakt ie?

Ik was gisteravond al begonnen met knippen maar ik moest Purple Berry Muffinz natuurlijk ook goed proeven, dus heb ik het klusje vandaag maar afgemaakt. Het knippen ging vrij gemakkelijk omdat er nagenoeg geen ‘popcorn’ topjes waren. Purple Berry Muffinz is wat dat betreft een ideale wietsoort die niet te hoog wordt waardoor ook de lagere topjes genoeg licht krijgen om lekker compact te worden.

De buds zijn dus allemaal lekker hard en compact en een lust voor het oog met die diep paarse kleur! Maar hoe smaakt ie? Om daar achter te komen heb ik gisteravond een lekkere dikke pure wietsigaar gedraaid, met een 11 millimeter dikke RipTip erin.

Ik heb eerder al opgemerkt dat Purple Berry Muffinz niet de sterkste geur had. De wiet is ook niet de meest plakkerige soort, en hoewel ik het niet getest heb denk ik dat het THC-gehalte ook niet het hoogste is. Samen met het kweekgemak maakt dit eigenlijk een ideale wietsoort voor beginners. Niet te sterk maar lekkere wiet waar je niet meteen knetterstoned van wordt.

Hoewel de geur niet ontzettend penetrant en intens is, is de smaak wel erg lekker als je hem puur rookt. De geur is zoet en kruidig en verrassend genoeg heeft de wiet een herkenbare maar milde bessensmaak. De naam is wat dat betreft goed gekozen, al had ik zelf een iets sterker terpenenprofiel verwacht. De Purple Berry Muffinz is een kruising met onder andere Zkittlez genetica, en die is doorgaans heel terpy.

Ik ben erg blij met de nieuwe voorraad, en ook al trekt de Purple Berry Muffinz geen olieringen in mijn joints is het heerlijke wiet waar ik de komende tijd weer even mee vooruit kan. Hoeveel de wietplant uiteindelijk heeft opgeleverd laat ik je straks natuurlijk ook weten, want ik zat natuurlijk niet voor niets in trim jail vandaag.

Ontkiemen voor de buitenwiet test

Zoals je weet hou ik dit jaar een zomerstop en staat mijn Dokter Groen Special de komende tijd leeg. Binnen wordt het in de zomer snel te heet, en bovendien schijnt de zon buiten gratis en voor niets. Ik kweek de komende tijd dan ook buiten en de wietzaadjes daarvoor zijn nu aan het ontkiemen. Ik heb ze daarvoor gisteren in natte koffiefilters gedaan en in gripzakken verticaal opgehangen in het donker. Het is momenteel al lekker warm dus ik verwacht dat de zaadjes snel zullen uitkomen.

Ik kweek dit jaar de wietsoorten van de CNNBS buitenwiet test, en heb dus drie autoflowers en drie buitenwietsoorten. De timing is wat mij betreft perfect, aangezien het gister de laatste dag van IJsheiligen was. Zo kunnen de drie autoflowers mooi tijdens de mooiste zomermaanden groeien en bloeien, terwijl de lichtgevoelige soorten van een eventuele Indian summer kunnen profiteren.

Wat was de opbrengst?

Ik had het al beloofd en natuurlijk heb ik de Purple Berry Muffinz na het knippen ook gewogen. Het was een mooie plant vol met dikke toppen maar de opbrengst is nét niet boven de gram per Watt uitgekomen. Had de wiet meer en dikkere kristallen gehad, dan was dat denk ik wel gelukt. Harskristallen aka trichomen wegen namelijk veel zwaarder dan droog plantmateriaal, en zorgen voor het meeste gewicht bij wiet.

Nou, het eindgewicht bestaande uit goed geknipt en alleen toppen is… tromgeroffel… 162,79 gram! Bijna een gram per Watt dus (0,96 gram per Watt) want de dimbare G-Bars LED in mijn kweekkast is 170 Watt. Ik vind het een hele mooie en nette oogst eerlijk gezegd, en zeker gezien de problemen die ik aan het begin van de kweekronde heb gehad.

Volgende week ben ik er natuurlijk ook gewoon weer, en dan zal het vooral over mijn buitenplantjes gaan. Tegen die tijd zullen die wel uitgekomen zijn en staan ze waarschijnlijk ook al boven de grond. Tot dan!

Dokter Groen

(advertentie)