(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wanneer de politie zelf rept over “een rijdende coffeeshop”, dan is onze interesse gewekt natuurlijk. Wat voor aanbod heeft zo’n mobiele cannabiswinkel, is het de moeite waard om ‘m eens langs te laten komen. Helaas blijkt de werkelijkheid weer eens stukken minder dan onze fantasie…

Gratis gat in de markt aangeboden

Net zoals de rijdende rechter zou een rijdende coffeeshop natuurlijk een geweldige toevoeging zijn aan het gedoogde cannabisaanbod in Nederland. Gemak dient immers de moderne mens, en dus is online of telefonisch bestellen en laten thuisbezorgen een no brainer zoals dat zo mooi heet.

Maar nee hoor, een bezorgservice is verboden. Daar hebben de bijna zeshonderd gedoogde fysieke coffeeshops zich dan maar beter aan te houden. Hun gedoogvergunning is er al eentje om van te gaan janken, maar thuisbezorgen zou gegarandeerd einde oefening betekenen.

En dus springen de illegale jongens vrolijk in het hun aangereikte gat in de moderne consumptiemarkt.

Dynamiek op de straten in de Zaanstreek

Zo ook deze kerel uit het Noord-Hollandse Beverwijk, sowieso al een stad die bekend staat om zijn zwarte markt, haha. De arme dude liep trouwens hard tegen de politielamp aan door pure pech: eruit gepikt “tijdens een reguliere dynamische verkeerscontrole in Assendelft”, zo lezen we.

‘Politie houdt in Assendelft ’rijdende coffeeshop’ aan van Beverwijker’, schrijft het Noord-Hollands Dagblad zaterdag over de gebeurtenis. Dat rijdende coffeeshop hebben ze 1-op-1 van de Facebook-post van de Politie Basisteam Zaanstreek een dag eerder.

Die schreef het zelfs à la Donald Trump in hoofdletters: RIJDENDE COFFEESHOP. Nou, dat willen we wel eens zien dan:

Zaanstreek doet vanaf 17 juni mee aan wietexperiment

Nou nou. Gelukkig hebben we een paar kilometer verderop, hier in Haarlem, stukken meer te kiezen in onze coffeeshops – zowel in de reguliere als bij de mobiele winkeliers trouwens.

Maar goed, drie kilo wiet (foto hierboven) is inderdaad wat meer dan de wet ons soort mensen ongestraft gunt: 5 gram is dat maar liefst. En dus had de politie beet.

En besloot men, toch niks beters te doen waarschijnlijk, om “hierop door te stappen richting de woning van de man in Beverwijk”. In gewone mensentaal: de kip thuis helemaal kaal gaan plukken! Dat lukte helaas wonderwel: nog eens 5 kilo wiet kwijt.

Pechvogel, jazeker. Maar rijdende coffeeshop?! Hoogste tijd dat Oom Agent hier eens een echte coffeeshop in de Zaanstreek binnenstapt, helemaal omdat die shops vanaf 17 juni GEREGULEERDE WIET EN HASJ GAAN VERKOPEN.

(advertentie)