(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar Zeeland, ofwel het Siberië van Nederwietland. Daar gebeuren soms vreemde zaken onder de neus van het opperwezen. Neem Middelburg. Waar iedereen dacht dat er een ‘dame op leeftijd’ woonde aan de Gerbrandylaan bleek dat vrouwtje spoorloos en werden er een wietplantage plus kwekers aangetroffen!

Coffeeshoploos Middelburg

Zeeland, de enige provincie waar ze enthousiast blijven vasthouden aan een van de slechtste ideeën op cannabisgebied ooit: de wietpas. Plek waar ze ook zonder enig mededogen de grootste coffeeshop die ons land ooit kende – Checkpoint in Terneuzen – op meer dan hypocriete wijze de nek omdraaien. Kortom, het Siberië van Nederwietland zogezegd.

In Zeeland heb je ook de de stad Middelburg liggen -met 50.000 zielen toch bepaald niet de kleinste gemeente van het eigenwijze eilandenrijkje (daarmee is Middelburg zelfs de GROOTSTE stad van de provincie) – zonder ook maar één coffeeshop. Een recept voor illegale handel zeg je? We horen het je zeggen…

‘Oogstrijpe hennepplanten’

Dinsdagochtend was het weer eens bingotijd, en wel op de Gerbrandylaan. Daar liggen zogenaamde seniorenwoningen, wat betekent dat er doorgaans mensen op respectabele leeftijd achter de geraniums zitten. Maar wat schetst onze verbazing? De politie, uiteraard weer eens in actie gekomen na ‘een melding’ (lees; verraderswerk van een menselijke rat), trof van alles aan behalve een senior.

Zo noemen wij, de politie citerend: ’41 oogstrijpe hennepplanten en bijna 5 kilo gedroogde hennep’. En uit beelden van regionale Zeeuwse media blijkt dat er ook de nodige apparatuur uit het raam naar beneden is gegooid door Oom Agent.

Raadselachtig

Maar daarmee begint het raadsel. Behalve planten en kweekshit trof men daar op de Gerbrandylaan namelijk 3 mensen aan, waarvan er geen de titel senior mag dragen: de bewoner (53) en een familielid (47) en een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

‘Medebewoners van het complex reageren geschokt, volgens hen woonde in de woning een dame op leeftijd’, meldt de immer alerte website 112 Midden-Zeeland ons dan ook.

Dus de grote vraag is nu: waar is dat oude vrouwtje in godsnaam gebleven en wat is er met haar gebeurd?!

[openingsbeeld: videostill uit video van 112 Zeeland]
(advertenties)