(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een Noordzee en Engeland van ons verwijderd, kweekte de Schotse General Fry Eye een vijftal Night Queen planten met uitstekende resultaten en heerlijke hasj als extra bonus. De wietsoort bleek zo potent dat ze tegenwoordig tot zijn favorieten behoort. En dat zegt alles want we kennen niet veel mensen met een hogere tolerantiegrens als dat van de generaal.

Ahh… Night Queen. Ik moet denk ik maar starten met de smaak en het effect van deze wietsoort, een lekkere en nagenoeg pure Afghaanse indica met een duidelijke citrussmaak, produceert een dikke en potente en kruidige rook in mijn bong. Deze wietsoort is een van mijn favorieten, alles eraan is goed. De toppen zijn mooi gevormd in Afghaan stijl; dik, hard, zwaar en compact met een aanwezige indica smaak maar dan met een frisse citrus twist.

Goed tegen pijn en slapeloosheid

Wanneer je een pluk Night Queen vermaalt en de geuren vrijkomen loopt het water je in de mond; je kunt niet wachten om te roken en Night Queen maakt je verwachtingen helemaal waar. Het effect is een typische zware couch lock, lichamelijk stoned gevoel. Beginnend met een lichte mentale opwinding die snel overgaat in het lichamelijke ontspannen gevoel. Zeer kalmerend en ontspannen en een goede wietsoort voor mensen die te kampen hebben met pijn of slaapproblemen. Night Queen heeft wellicht zelfs wel de kracht om angstaanvallen te kalmeren. Een voorraadje Night Queen jaag je er niet zomaar even doorheen, een kleine hoeveelheid is genoeg voor dat ontspannen mokerslag effect.

Night Queen zag het levenslicht voor het eerst in de jaren ’80, en heeft haar plek naar de catalogus van Dutch Passion later terugverdient. Ik denk dat ik even moet opmerken dat je wel een van de meest gelukkige mensen van de jaren ’80 geweest moet zijn, wanneer je in die tijd over een wietsoort als dit beschikte. Want ook vandaag de dag is Night Queen vergeleken met andere wietsoorten, een keisterke wietsoort. Ik was zeer verbaasd om te horen dat Night Queen al zo lang bestaat.

Zoals de meeste wietsoorten met roots in Afghanistan, blijft ze compact en bossig en heeft ze stevige takken. Mooie compacte dikke toppen met een dikke laag kristallen en magnifieke dikke vette hoofdtoppen met een uitstekende blad-bud verhouding.

Night Queen hasj

Tijdens oogsttijd zul je niet veel bladeren en takken tussen je knipafval vinden. Wát je vindt gaat echter niet verloren. Nog een geweldige eigenschap van Night Queen is namelijk dat ook de bladeren en stammen superplakkerig zijn, en nog een hoop trichomen herbergen. Je kunt er nog een absolute A-kwaliteit hasj van maken waarvan een olifant gaat slapen als een prinsesje. Zet de wekker maar op zijn hardst want de kans is aanwezig dat je wat extra motivatie nodig hebt om op te staan.

Zoals de naam van de wietsoort al suggereert kun je haar het beste ’s avonds laat roken. Tenzij je een hele hoge tolerantiegrens hebt natuurlijk of veel last van pijn hebt die bestreden moet worden.

Kweekgemak

Ik gaf mijn Night Queens precies 8 weken de tijd om te bloeien. Het waren mooie compacte, maar dikke plantjes met de onmiskenbare Afghaan-geur maar ook het interessante citrus-aroma waar ik naar op zoek was. Night Queen is een heel gemakkelijk te kweken plant met een prima opbrengst. Mijn vijf planten leverden gemiddeld ongeveer 60 gram wiet per stuk. Hele mooie dikke harde toppen en een voorraadje knipafval waar ik heerlijke hasj van maakte.

Het kweken van Night Queen ging me heel gemakkelijk af. Ik had het gevoel alsof Night Queen al het werk deed, terwijl ik rustig aan het roer stond. Nergens problemen ondervonden tijdens de kweek; alles wat ik deed was water en voeding geven en Night Queen in de juiste richting sturen. Deze wietsoort is volgens mij een goede aanrader voor iemand met bijvoorbeeld veel pijnklachten en een druk leven. Je hoeft namelijk geen expert te zijn of veel tijd in de kweekruimte door te brengen, om te zorgen dat het de planten aan niets ontbreekt.

Je hoeft de toppen van Night Queen verder ook niet op te binden of met stokken te ondersteunen. Hoewel ze dik zijn en zwaar wegen, kunnen de takken van deze plant hun eigen gewicht goed dragen. Ik weet zeker dat pijnpatiënten het zullen waarderen om niet met rugpijn uit hun kweektent te kruipen van het vastbinden van elke doorzakkende top.

In overweging genomen hoe makkelijk Night Queen te kweken is, hoe potent en sterk de wiet smaakt en het effect is, met een heerlijke hasj als extra bonus, is dit een wietsoort die je zeker veel oplevert. En dan heb ik het niet alleen over de wiet zelf maar ook het gevoel van voldoening. Iedere kweker die ik ken zou gelukkig zijn met de uitkomst van de vijf Night Queens in mijn kweektent.

General Fry Eye

 

 

 

Tekst en foto’s: General Fry Eye
(advertenties)