(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Rare jongens die Britten, Asterix & Obelix zeiden het al. Neem cannabis, dat is daar nog altijd hartstikke verboden en DUS razend interessant voor iedereen die liever niet een jaarlijks belastingformulier invult. Mannen als Tariq Khwaja en Venelin Mihaylov bijvoorbeeld, die echter nog wel een en ander over de verpakking van hun handelswaar moeten bijleren…

Multiculti autoritje in kiem gesmoord

Het plezante van Britse bobbies is dat ze net als hun Nederlandse politiecollega’s graag kiekjes maken van hun onvoorstelbare prestaties in de verder toch redelijk kansloos te noemen war on drugs. En omdat ze dat doen kunnen wij dan weer met een raadseltje in de kop van deze post komen, nietwaar?

Goed, gasinstallateur Tariq Khwaja dus (45), wonend in Sutton Coldfield in de West Midlands. Trotse bezitter van een zwarte Vauxhall Insignia (dat is een oer-Brits automerk), waarmee hij op 13 februari dan ook op de M6 tufte. Hij verkeerde daarbij in het gezelschap van ene Venelin Mihaylov (33). Beide mannen werden om verder niet opgehelderde redenen door de politie tot stoppen gedwongen, nabij de afslag Stafford.

‘Powerful skunk cannabis’

Wellicht was het de niet geringe meur van de ‘powerful skunk cannabis’ die de heren nekte, feit is dat de politie al snel wat verdachte zaken in het vizier kreeg. Zoals daar op te noemen zijn: een grote kartonnen doos met het grappige opschrift ‘breekbaar’ en twee laundry bags.

En je raadt het al: doos en tassen zaten tjokvol met sterke skunk wiet! De Britten rekenen dat dan direct om in geld, in tegenstelling tot bij ons waar ze toch netjes ook het gewicht melden. Hoe dan ook, in totaal blijkt er zomaar voor 263.348 Britse pond handelswaar in te zitten – in euros is dat 230.000!

Verder vinden de bobbies nog wat wikkeltjes cocaïne, hetgeen de zaak er allerminst beter op maakt voor onze Vauxhall vrienden.

Voorlopig uitgedeald

Nieuwsgierig geworden besloot de Britse politie om ook eens thuis bij Khwaja en Mihaylov te gaan snuffelen. Bij eerstgenoemde niet zonder resultaat: men trof er 12 wietplanten aan en bijna vierduizend euro cash geld. Wellicht verdiend met dealen, want op de telefoon van onze snuggere vogel vindt men berichtjes van die strekking die teruggaan tot 2015!

Geen wonder dat Khwaja fluks bezit en intentie om wiet en coke te dealen bekent, net als ‘productie van cannabis’. Zijn maat Mihaylov bekent alleen bezit en verkoopintentie van wiet, hetgeen hem bij Stafford Crown Court afgelopen week 15 maanden celstraf oplevert. Khwaja komt er een stuk minder genadig vanaf, die mag namelijk 9 jaar brommen…

(advertentie)