(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Brabant is de wietschuur van Europa, zegt men. Vandaar dat wij er een heuse oorlogscorrespondent hebben: Willem. Op onregelmatige basis zal hij berichten sturen vanaf het turbulente cannabisfront. Dit keer test ie eerst maar eens uitgebreid de Haze.

 

Willem test de S5 Haze van coffeeshop Pink

Sneeuwpop bij de Pink, Eindhovens grootste coffeeshop, 22 december 2009.

Coffeeshop Pink in Eindhoven (foto: Gonzo Media)

Stad/Dorp: Eindhoven

Adres: Willlemstraat 35, 5611 HB Eindhoven

Soort: S5 Haze

Prijs: 15 euro

Hoeveelheid: 1.28 gram

Smaak:
Topsmaak, frisse fruitige aroma’s. Neigt naar citroen/grapefruitachtige tonen. In een joint met halfzware tabak, proeft men de S5 er strak bovenuit. Een rijker aroma dan de meeste Haze-variëteiten die ik geproefd heb.

Toestand:
Mooie compacte top, droog maar zwaar kleverig. Knip is goed, amper blad te zien, daarnaast bijna geen tak. Onder de microscoop (waar binnenkort ook beelden van bijgevoegd zullen worden) zie ik een mooie melkachtige trichoom, welke zich mooi gevormd heeft.

haze s5

De lekkere en moddervette S5 Haze

Effect:
Deze soort vind ik een heerlijk effect hebben. Met de enige strain-info op het hele net, valt te discussiëren over de verhouding Sativa-Indica. Laat mij stellen dat deze verhouding goed raak is, tijdens het typen van dit review heb ik na de 2e joint felrode ogen. Een uplifting high, waarbij mijn lichaam haast gevoelloos en gewichtloos leek, een aanbeveler voor de ‘steady’ rokers, zeker geen beginnerswietje.

Algehele indruk:
Deze wiet is met een gramsprijs van 11,71 wel prijzig. Overigens heeft de Mellow Yellow in A’dam hem volgens mij op 13 euro per gram. Wat mij betreft kwaliteit voor zijn prijs, ik ben goed stoned tijdens het typen en reviewen van deze soort in de Pink, wat overigens een fijne coffeeshop is. Voor de wietpas, was dit de toeristenshop van Eindhoven, wat in tegenstelling tot A’dam niet betekent dat er slechte wiet is, slechts veel toeristen;).

Eindcijfer:
Ik geef de S5 Haze een dikke 8,5. Sterke punten van deze review zijn: Smaak (Verrukkelijk), Effect(Oei) en last but not least de Toestand (met zorg en liefde gekweekt).

Persoonlijke noot van Willem:
Twee uur na het aansteken van het eerste jointje ligt Willem, en zijn metgezel voor het moment, Paul P. flink stoned op de bank. Dit is een soort waarvan je de duur van het effect niet wil onderschatten, ik heb in ieder geval heerlijk geslapen die nacht. Kom je deze strain tegen, geef hem zeker een kans!

(advertenties)