(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Brabanders in Limburg, dat is altijd opletten. Dat hoeven we aan de verhuurder van een loods in Beringe niet meer te vertellen. Die bleek ongewild onderdak te bieden aan een tot wietkwekerij omgebouwde vrachtwagen plus oplegger, inclusief bijtgrage huurster uit de naburige provincie!

Lege Limburgse loods

Over naar de gemeente Peel en Maas, toevallig of niet de geboortegrond van een van de founding fathers van deze website. Hoe dan ook, het ligt op de grens van de twee provincies die samen de geuzennaam ‘wietschuur van Europa’ mogen dragen. In kerkdorpje Beringe kwamen beide regio’s op Sint Nicolaas in botsing. Watskeburt?

Aan het Schuurkenspad in Beringe – niet te verwarren met het veel grotere Beringen in het naburige Belgisch Limburg – staat een loods. Een lege loods, dus verhuurt de eigenaar die aan een 40-jarige vrouw uit Helmond, de Brabantse stad die een tiental kilometers verderop ligt. Zoals gebruikelijk in het zuiden worden er verder geen vragen gesteld over het hoe & wat, en niet veel later rijdt de vrouw dan ook een vrachtauto met oplegger de loods in. Deur dicht en dank u het was prettig zakendoen!

Waterlek

Totdat het water aan alle kanten uit de loods begon te stromen. Dat wordt een beetje te dolletjes natuurlijk, dus de eigenaar van de loods werd opgetrommeld door de klagers en hij zag al snel dat het Brabantse vrouwtje hiervoor verantwoordelijk moest zijn. Brabants vrouwke gebeld en op het einde van de middag, toen Sinterklaas bij wijze van spreken al over de daken reed op zijn schimmel, kwam madammeke aankakken, samen met een ‘onbekende man’.

De huurster wil niet dat de verhuurder mee naar binnen gaat, en al rap – als de Limburger tóch naar binnen stapt – blijkt waarom. We citeren de politie: ‘Een in de loods staande watertank liep over en veroorzaakte de wateroverlast. In de loods stonden een vrachtauto met laadruimte en een aparte oplegger. In allebei werd een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen.’

Bijtgraag

Dat pikte de loodseigenaar dus niet en hij zei dat ie de politie ging bellen. Het teken voor de vrouw met onbekende man om er als de spreekwoordelijke haas vandoor te gaan. De man lukte dat inderdaad en ondanks een snel de wereld in geslingerde Burgernetmelding, is die wietvogel tot op heden gevlogen.

Dat geldt niet voor de Brabantse. De verhuurder nam namelijk het heft in eigen handen en hield haar aan, iets wat burgers trouwens ook mogen hoor. Maar de wietvrouw was daar niet van gediend en beet (!) de loodsman in zijn hand ‘in een poging om los te komen’.

Tevergeefs, even later kon de gealarmeerde politie haar in de boeien slaan en naar het bureau overbrengen. De vrachtauto met oplegger a.k.a. wietplantage zijn eveneens uit de loods verdwenen…

[openingsfoto: Li’l Ratskull Designs/Shutterstock]
(advertenties)