(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Met brick weed bedoelen wij meestal de inferieure Mexicaanse wiet, die strak samengeperst in een soort bakstenen naar afzetmarkt Verenigde Staten wordt verscheept. Maar wat schetst onze verbazing toen we een intrigerend bericht van de Politie Amsterdam Nieuw-West Zuid lazen met de kop ‘Plantage in de hitte’…

Hitte

Om maar eens eerst met die kop te beginnen: de ‘hitte’ waarover de politie rept slaat nu eens niet op de temperatuur van het kweekhok van de gepakte wietteler aan de Ookmeerweg in onze hoofdstad. Had overigens best gekund, want uiteindelijk telde de cijfer fetisjist van het korps liefst 1400 planten in de flat en dat wil gerust een hoop warmte opleveren van de benodigde lampen, ventilatie en afzuiging. Maar in dit specifieke geval van afgelopen vrijdagmiddag ging het om de hitte van de stroomkabels!

Stroomprobleempje

De elektrische infrastructuur van een simpel flatje in Mokum is uiteraard niet of nauwelijks berekend op de vraag van 1400 dames in volle groei en/of bloei. Dat merkte een inspecteur van Liander ook toen ie bijna zijn jatten brandde aan de elektriciteitsleidingen in het gebouw. ‘Gevaarlijk heet’, concludeerde de arme kerel terecht en hij haalde wijkagent Ed erbij.

Samen kwamen monteur en wijkagent tot de onomstotelijke conclusie dat hier toch echt geen illegaal zonnebankcentrum gevestigd was maar wellicht wel een flinke wietplantage… ‘De situatie met betrekking tot de elektriciteit in de woning is zeer brandgevaarlijk’, concludeerden partijen alvast. ‘Levensgevaarlijk’ zelfs volgens de politie op hun Facebook.

 

Overvolle Amsterdamse flat

En dat bleek ook toen de recherche eenmaal naar binnen was gegaan: binnen in de flat werden de 1400 planten ontdekt, al lijkt dat ons met zo’n gigantisch aantal overigens een koud kunstje want die verstop je niet even onder de parketvloer zogezegd. Dat de bewoner/gebruiker – daar doet de recherche nog onderzoek naar – verstand heeft van wiet kweken, of althans zeker 1 keer dan toch, bleek ook nog uit het feit dat er 17.000 gram geoogste wiet werd aangetroffen.

En daarmee zijn we terug bij de kop van ons eigen verhaal en die ‘brick weed’ uit Amsterdam. Nou hebben wij echt wel eens vacuüm getrokken nederwiet gezien hoor, maar nog nooit zó strak gezogen als hier in dit Mokumse geval. Zo te zien kan je er, als de verkoop onverhoopt niet mocht lukken, nog plezier mee beleven door het als relmateriaal naar een rivaliserende voetbalsupportersgroep te smijten!

Bakstenenwiet

Hoe dan ook, het zal wel voor de export zijn bedoeld en het laatste wat je dan kunt gebruiken is stinkende cannabis sativa… maar of deze Hollandse bakstenenwiet daarna nog enigszins fatsoenlijk uit zijn plastic harnas getrokken kan worden, wagen we toch te betwijfelen.

(advertentie)