(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Kijk, dat krijg je er nou van Onno Hoes en Ivo Opstelten. In Maastricht, waar coffeeshops lijden onder de VVD-terreur van beide heren – respectievelijk burgemeester en minister van Justitie – rijden weer illegale wiettaxi’s rond.Door de verplichting om elke uitsluitend Nederlandse klant in hun coffeeshop naar een uittreksel van het bevolkingsregister te vragen, jaagt de overheid vreedzame blowers rechtstreeks in de handen van de straathandel. Dat proberen de eikels van de VVD nog wel te ontkennen, maar hoe verklaren ze dan bijvoorbeeld dat er afgelopen zaterdag een wiettaxi van de weg werd geplukt door de politie?

Niet de allerslimste wiettaxichauffeur ter wereld, dat geven wij grif toe. De 28-jarige Maastrichtenaar reed met zijn handeltje namelijk rond in een onverzekerde auto. Bij een controle viel het Oom Agent bovendien op dat er een wietlucht uit zijn vehikel opsteeg… In zijn kar vonden de ijverige overheidsambtenaren vervolgens zakjes wiet en geld in kleine coupures, zoals dat zo mooi heet.

Pesterijtjes van Oom Agent

De bestuurder werd uiteraard aangehouden, maar daarna volgde voor hem nog een regelrecht staaltje pesten van de bovenste orde. De politie doorzocht namelijk ook zijn woning en nam daar het een en ander in beslag. Oké, dat de gast zijn laptop en mobiele telefoon moest afstaan, dat begrijpen we nog. Maar waarom werden ook zijn televisies en spelcomputers in beslag genomen? Drijven de agenten er soms een tweedehands marktplaats-handeltje bij, als aanvulling op hun karige salaris? Om het leed compleet te maken, mocht de taxichauffeur zijn taxi ook achterlaten bij onze geüniformeerde vrienden…

(advertenties)