(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je hebt allerlei variaties in pech, van een ongelukkig voorvalletje waar je weer eenvoudig overheen stapt tot brute waardeloze ontzettend domme k*tpech. In de laatste categorie scoren deze wiettelers uit Emmen met hun plantage aan de Bonte Kraai dit jaar de hoofdprijs.

Maandenlang planten verzorgen

Verplaatsen wij ons als cannabisliefhebbers en wellicht ook kwekers even in de twee mannen die maandagochtend fris en fruitig aan de slag gaan in hun wietkwekerij, zoals gezegd gelegen aan de Bonte Kraai in de stad Emmen. Na maandenlang hun plantjes te hebben vertroeteld en verzorgd was daar vorige week het moment suprême: toppen knippen!

Appeltje eitje…

Iedereen weet wel dat het oogsten een ietwat saai klusje is en de mannen zijn deze maandag dan ook blij dat dit achter de rug is. Nu is het nog slechts een kwestie van goed laten drogen, de rommel opruimen, de wiet in gripzakken stoppen en naar de afnemer brengen. Appeltje eitje toch?

Driedubbele pechvogels

Niks daarvan. Juist op deze maandagochtend waar de wiettelers zo lang naar hebben uitgekeken valt de politie binnen aan de Bonte Kraai. De complete oogst ligt er nog, dus dubbel pech want de pechvogels worden vanzelfsprekend gearresteerd en zijn in één klap de hele handel kwijt. Driedubbele pech eigenlijk, want zoals bijna gebruikelijk werd er door de broodkwekers stroom afgetapt, dus dat geld zullen ze later ook moeten ophoesten.

Oom Agent in Emmen heeft niet bekendgemaakt hoeveel planten er stonden, maar wel het bedrag dat de oogst waard is: 85.000 euro.

[foto’s: Politie Emmen]
(advertenties)