(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ook in Spanje weten ze van wanten wat betreft illegale pepmiddelen, denk maar eens aan dokter Fuentes, de man die zelfs een eigen Wikipedia-pagina te danken heeft aan zijn handel met o.a. Lance Armstrong. En ze blijken nog niks geleerd te hebben in España, waar zelfs hasj deel uit blijkt te maken van het pretpakket… Dat plus 2 video’s waarin je ziet hoe cannabis helpt bij sport!

Spanje dol op doping

Wie in alle onnozelheid nog dacht dat het dopingspook wel uit de sport is verbannen na alle schandalen van de afgelopen jaren, heeft het mis. En ook in Spanje, dat toch al worstelt met de naam van dopingparadijs naar aanleiding van het grootschalige spuiten & slikken onder leiding van dokter Eufemiano Fuentes (in 2006 gepakt met 100 zakjes ingevroren bloed en zoals gezegd gezegend met een heuse eigen Wiki-pagina) is het feest nog altijd in volle gang, zo blijkt.

110-duizend porties doping

Zaterdag rolde de Spaanse politie namelijk opnieuw een gigantisch dopingnetwerk op met een serie acties, waarbij in totaal 12 mensen werden gearresteerd onder wie een arts en een… politieman.

De Spaanse flikken ontdekten de sportfraude begin september, maar eigenlijk begon deze operatie al met de arrestatie van 15 sporters – onder wie Olympiërs – in februari. Tijdens de invallen afgelopen weekend werden liefst 110.000 (!) dosissen van liefst 85 (!) verschillende soorten drugs in beslag genomen. De shit werd in Groot-Brittannië en in Spanje bij apotheken gekocht, waarbij gebruik werd gemaakt an doktersrecepten.

shutterstock_450237256

Sport en doping – inclusief hasj zoals in Spanje blijkt – zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden… [foto: lazyllama/Shutterstock]

Amateurs en professionals

Goed, laten we eens kijken wat er zoal door de Guardia Civil aan het sportminnend publiek is onthouden, of beter aan sporters die ineens héél hard gaan dan. Overigens waren de afnemers zowel amateurs als professionals, volgens de politie, die helaas geen namen noemt. Uiteraard het bekende werk als anabolen steroïden en aanverwante prestatie-bevorderende dope, waarvoor enkele sportschoolhouders en de eigenaar van een voedingswinkel werden opgepakt.

De betrokken dokter komt uit de noordelijke regio Asturië en hij was het meesterbrein van de bende. Hij voerde bijvoorbeeld bloedtransfusies (Lance Armstrong iemand?) uit om ‘sportblessures’ te behandelen, maakte de politie bekend.

En dan hebben we ook nog… hasj

Nou staan de Spanjaarden er toch al niet goed op bij het World Anti-doping Agency (WADA), dat het land afgelopen maart verbood om zelf anti-dopingtests uit te voeren.

Maar de grootste verrassing wat ons betreft is toch wel dat er naast een beetje cocaïne (Yuri van Gelder iemand?) ook een flinke hoeveelheid van ‘onze drug’ werd aangetroffen bij de verdachten: 12 kilo hasj om precies te zijn!

Wat een sporter daarmee kan aanvangen? Nou, check deze video’s maar eens dan:

 

 

Dus, nooit meer zeggen dat je lui wordt van cannabis, integendeel. Als zelfs sporters blowen…

[openingsfoto: zatvornik/Shutterstock]

 

(advertentie)