(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wat ons betreft had de betrapte Amsterdamse wietteler gerust in zijn huurhuisje mogen blijven zitten. Al is het maar omdat we nog nooit eerder zo’n geweldig excuus hebben gehoord voor de aanwezigheid van tientallen wietplanten: onderzoek naar klimaatbeheersing!

Bekennen of verzinnen

Als je door de politie gepakt wordt met je geestverruimende dames en uiteindelijk voor een rechter verschijnt – in dit geval omdat de woningbouwvereniging je eruit wil sodemieteren – kan je 2 strategieën kiezen. Of je bekent al dan niet met gespeeld schaamrood op de kaken voluit schuld en smeekt (opnieuw gespeeld) om vergiffenis, begrip en genade van de edelachtbare van dienst. Of je verzint een smoes waarvan je hoopt dat die voldoende geloofwaardig is om door genoemde edelachtbare te worden vertaald in een mild vonnis, waarbij volledige vrijspraak uiteraard de voorkeur heeft.

Wietplanten in sociale huurwoning

In de laatste categorie hebben we een prijswinnaar te pakken en wel uit de hoofdstad van ons geliefde narcostaatje aan de Noordzee. De beste kerel huurt een sociale huurwoning van Woningcorporatie Stadgenoot en als wederdienst aan de maatschappij is hij werkloos. Dat belet hem echter niet om in zijn appartementje met 2 kamers een fijne kweektent op te tuigen, waarin 64 vrouwelijke cannabisplanten voor hem de hoogte en breedte in schieten.

Nou houden woningbouwmensen niet van wietplanten, dat is genoegzaam bekend. Ook in dit geval eist Stadgenoot dat onze kweker het huurhuis verlaat, zij het dat ie nog 3 maanden de tijd krijgt om iets anders te zoeken – hetgeen zoals genoegzaam bekend is in de hoofdstad praktisch onmogelijk is, laat staan als je werkloos bent en op een zwarte huurderslijst wordt gezet.

De wetenschappelijk testopstelling van de 64 wietplanten, die in de ogen van de kantonrechter geen genade kon vinden…

Onderzoek doen

Vandaar wellicht dat onze kweker van dienst het uitzetbesluit van Stadgenoot aanvecht bij de kantonrechter. En die zat afgelopen week toch wel even met de geleerde oren te flapperen toen hij het excuus van de betrapte wietteler aanhoorde.

Het zit namelijk zo. De verdachte heeft de wietkwekerij overgenomen, tegen een schappelijk laag prijsje nog wel. Maar het gaat hem helemaal niet om de oogstkilo’s, het kweken van wiet heeft hier een veel hoger doel dan blowen en/of zwart geld pakken. De 64 dames in tent staan er namelijk in een ‘experimentele testopstelling’.

Jazeker. En het hogere doel? Vanuit zijn interesse in … ahum, ‘technische installaties’ wil de hoofdstedeling ‘onderzoek doen naar klimaatbeheersing’.

En de kweker, hij…

Nadat de rechter van dienst weer terug op zijn stoel was geklauterd, bleek het er uiteindelijk helaas toch eentje van de humorloze soort. In plaats van de originaliteit van de wereldsmoes te belonen met het doorhalen van de huisuitzetting, oordeelde hij met: ‘volstrekt ongeloofwaardig’.

Soit. Dit betekent dat onze amateur-wetenschapper zonder vaste betrekking toch echt elders op dit kleine stukje aarde de klimaatwetenschap een dienst moet gaan bewijzen.

Zij het dat hij daar van de rechter eveneens 3 maanden voor krijgt, dus precies genoeg voor een nieuwe kweekcyclus zouden wij optimistisch willen besluiten…

[openingsbeeld: Milkovasa/Shutterstock]
(advertenties)