(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

’s Lands bekendste wietkweker Doede de Jong zit zoals jullie weten diep in de problemen. Tijdens de rechtszaak in april werd hij veroordeeld tot een boete van 233.282,60 euro. Een idioot bedrag wat hem zijn boerderijtje kan kosten waar hij met zijn vrouw al 40 jaar woont. Hij vraagt daarom onze hulp!

Op zijn Facebook-pagina deed Doede gisteren een oproep om hem financieel te helpen de komende storm te doorstaan. Als je nog eens wil nalezen wat hem boven het principiële wietkweek-hoofd hangt, lees dan ons bericht van 28 april nog maar eens na: ‘Rechter pakt Doede de Jong hard aan’. Je begrijpt dat elke blower of grower het eigenlijk aan zijn stand (en fatsoen) verplicht is om te zorgen dat de Fries niet dakloos wordt door de heksenjacht van Justitie op hem. Zelf verwoordt Doede de Jong het als volgt:

doede rechtbank

Doede tussen twee sympathisanten tijdens zijn rechtszaak in april

Flower Power

Je houdt het niet voor mogelijk, maar er is een oorlog tegen bloemen gaande. Namelijk tegen de bloemen van de hennepplant. Het is eigenlijk geen oorlog tegen de hennepbloemen maar tegen volwassen mensen, die de euvele moed hebben gehad om de vele goede eigenschappen, zowel op recreatief als op medicinaal gebied, te erkennen en er hun voordeel mee doen en hier niemand mee tot last zijn.

Zij prefereren boven of naast alcohol iets anders, namelijk wiet en je kunt gewoon op basis van wederzijds respect – met in achtneming van het rechtop zelfbeschikking – een dialoog met hen aangaan. Want er is werkelijk geen enkele reden om ons zo denigrerend tegemoet te treden. Wij zijn niet de vijand, integendeel! En je weet het: ‘bloemen houden van mensen en mensen houden van bloemen’.

Dat nu een overheid meent het recht te hebben om te bepalen wie die bloemen wel of niet mag houden, is ronduit bizar. Ik denk dat die bloemen dat zelf wel uit kunnen maken. Het is in en in triest dat volwassen mensen gedwongen worden om de liefde van de plant onbeantwoord te laten. Mij veroordelen en als ‘afschrikwekkend voorbeeld’ neerzetten omdat ik mij inzet voor deze bloemen, is een slag in het gezicht van mij en heel cannabisminnend Nederland.

Om overeind te blijven en om onze/mijn strijd voor legalisatie voort te kunnen zetten, heb ik absoluut jullie morele en financiële steun nodig. Laten wij met z’n allen – eendracht maakt macht – de overheid van repliek dienen! Je kunt mij financieel steunen door geld over te maken naar:

Advocaten kantoor Anker en Anker
Ossekop 11 Leeuwarden
Onder vermelding van dossier nr. 20140155 – Free Doede
Bank nr.NL85RABO0104826134

Mocht er eventueel onverhoopt geld overblijven, dan zal dit aan een cannabisgerelateerd doel besteed worden!

(advertentie)