(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Kijk, op zich zijn wij helemaal niet tegen kinderarbeid. Laat de jeugd zich maar eens nuttig maken in plaats van de hele dag blowen, whatsappen en gamen, toch? Maar om een pasgeboren baby in te zetten op een wietplantage gaat misschien iets te ver…

False-PostivespngEn toch is er deze week een twee maanden oude baby aangetroffen op een wietkwekerij. In Limburg natuurlijk, daar doen ze niet zo moeilijk over het algemeen (katholieken hè). Niet dat de baby moederziel alleen het knipschaartje moest hanteren, hij kreeg hulp van zijn twee broertjes en zusjes. En ook mams woonde op de plantage in Schimmert.

Twee loodsen vol wiet

Al met al dus een florerende wietbusiness. Helaas waren er weer eens van die bezorgde buren die het niet konden laten de politie te bellen, anoniem nog wel. De woning van de ijverige vrouw en haar drie vroegrijpe kids was illegaal in de loods gebouwd. In totaal waren er twee loodsen aan de Holswiejeweg (typisch Limburgse naam nemen we aan) volgestouwd met kweekruimtes. Netbeheerder Enexis deed er nog een flinke schep overdrijving bovenop door te stellen dat er sprake was van ‘een levensgevaarlijke situatie in verband met het risico van elektrocutie en brandgevaar’.

Einde aan de gezelligheid

Oh ja, die ruim veertig kilo wiet kon ook al niet door de juridische beugel… Aan het vredige groene bestaan van de familie kwam, je voelt hem aankomen, een einde. De baby en twee andere kinderen zijn bij familie ondergebracht. De vrouw moest haar gezellige loodswoning vol levenslustige plantjes verruilen voor een kille, kale politiecel. Net als een 36-jarige man uit Stein die blijkbaar ook iets met de wiethandel te maken had.

PS; je begrijpt dat bovenstaande met een ietwat cynische kijk op de gang van zaken is opgeschreven 😉
(advertentie)