(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De wietlegalisering in Colorado levert werkgelegenheid op voor reclamebureaus. De overheid zendt momenteel drie tv-spotjes uit die waarschuwen dat stoned autorijden (nog steeds) niet mag. Opvallend; in alle spots speelt een man met baard de hoofdrol!

Om te beginnen valt er sowieso wel iets af te dingen op de stelling dat stoned autorijden zo gevaarlijk is. Er zijn namelijk ook studies die aantonen dat dit allemaal meevalt. Tot op zekere hoogte natuurlijk, te veel is nooit goed. In vergelijking met automobilisten die onder de invloed van alcohol en medicijnen (een enorm onderschat probleem!) rijden, is het item al helemaal niet bijster groot qua omvang. De cijfers over het aantal aangehouden stonede automobilisten in Colorado en Washington bewijzen dit ook wel. Maar goed, de staat Colorado vindt het toch nodig om te waarschuwen voor cannabis in de auto. Niet ten onrechte overigens, want op landelijk niveau is dat nog steeds een serieuze overtreding, blowen en autorijden.

Vooroordelen over blowers

Wat opvalt als je de 3 spotjes kijkt, is dat er nogal met de vooroordelen van stoned zijn gespeeld wordt: de drie mannen met baard die de hoofdrol spelen zijn niet meer in staat om een barbecue aan te steken, een platte tv aan de muur te hangen of een vrije worp te nemen bij een potje basketbal. Waarna de vergelijking met autorijden gemaakt wordt…

Nou ja, bekijk de reclamespotjes zelf maar eens:

Basketballen

Barbecuen

Televisie installeren

 

(advertentie)