(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Waarschijnlijk rekent hij er stiekem al een beetje op dat wiet in de nabije toekomst, ook in Nederland een keer gelegaliseerd wordt. Douwe is namelijk op zoek naar een HBO opleiding en boeken die hem aan een job in de cannabis industrie kunnen helpen. Komt dat even goed uit want Muna zit zelf al jaren in de wiet.

Deze week eens geen kweekvraag of medicinaal probleem dat met wietolie opgelost kan worden, maar vooral een vraag naar informatie. Douwe ambieert namelijk een baan in de cannabis industrie, en wel op HBO niveau. En hoewel de meeste professionele cannabis jobs op het moment nog aan de andere kant van de Atlantische Oceaan te vinden zijn, hebben we ook in Nederland een bloeiende cannabis industrie met genoeg plek voor mensen met een HBO opleidingsniveau.

Beste Muna,

Ik heb een paar vragen over het kweken van wiet. Ik wil graag meer informatie opdoen over cannabis en het kweken ervan en vroeg me af welke boeken jullie mij zouden aanraden om te lezen. En wanneer ik later mijn beroep in de cannabis industrie zou willen zoeken, welke opleiding op HBO niveau mij het best daarbij kan helpen?

Alvast bedankt!
Groetjes Douwe

Werken in de cannabis industrie?

Hallo Douwe, wat een goed plan van je! De cannabis industrie is een van de snelst groeiende en spannendste bedrijfstakken om in te werken. Dat niet alleen maar er werken honderden fantastische mensen in deze toch wel bijzondere wereld die samenwerken elke dag een feest maken.

Cannabis is de laatste jaren aan een revolutie bezig; in Amerika noemen ze het zelfs the green rush, met een knipoog naar de Californische goudkoorts aan het begin van de tweede helft van de 19e eeuw. Maar niet alleen in Amerika hoor, overal ter wereld wordt cannabis herontdekt en gelegaliseerd.

 

 

Er zijn in de wietwereld meer dan genoeg banen te vinden, al zul je voor een legale kweekjob op het moment waarschijnlijk nog wel moeten emigreren, maar misschien kun je solliciteren bij Bedrocan in Groningen. In Nederland wordt nu nog alleen legaal medicinale wiet gekweekt maar er gaat een wietteelt experiment komen die vier jaar zal duren dus wie weet hoe de regels na jouw HBO opleiding eruit zien? Nou verwacht ik zelf niet zo heel veel van het wietteelt experiment maar wel van de groene revolutie die eigenlijk niet meer te stoppen is.

Aangezien je ook naar kweekboeken vraagt, denk ik zomaar dat je interesses qua baan ook op dat vlak liggen. Er zijn jammer genoeg nog geen speciale opleidingen voor wietkwekers maar in Wageningen staat toevallig de  beste landbouwuniversiteit ter wereld. Ze doen daar bijvoorbeeld ook veel onderzoek naar led technologie en doen ook wel het een en ander aan onderzoek naar cannabis. Zo hadden ze in 2009 een proefveld met wietplanten en deden ze onderzoek naar het THC gehalte en andere stoffen in cannabis.

Nu is Wageningen University & Research geen HBO maar een universitaire opleiding maar door het hele land kun je natuurlijk ook land en tuinbouw HBO opleidingen volgen. Hogeschool inholland heeft bijvoorbeeld de opleiding Tuinbouw & Agribusiness maar er zijn nog veel meer scholen waar je tuin- en akkerbouw op HBO niveau zou kunnen volgen. Als wietteelt dan over een paar jaar gelegaliseerd wordt ben jij er klaar voor. En via de HBO kun je daarna ook doorstromen naar Wageningen.

Kweekboeken

Voor wat betreft kweekinformatie over wietplanten kun je in de eerste plaats natuurlijk een heleboel gewoon hier op CNNBS lezen. Gebruik de zoekfunctie op de site en je zult zien dat er genoeg te vinden is over zo’n beetje ieder kweekonderwerp. Goede boekentips heb ik ook voor je, zeker als je gemakkelijk Engelstalige boeken leest.

Wanneer je vooral geinteresseerd bent in organisch kweken buiten maar ook binnen, kan ik je bijvoorbeeld The Organic Grow Book aanraden. In dit boek van Karel Schelfhout en Michiel Panhuysen zul je alleen geen plaatjes van wietplanten aantreffen maar het bevat wel zo’n beetje alle informatie over organisch kweken.

Een Nederlandstalig boek dat ook over organisch kweken gaat en dan wél specifiek van wietplanten, is Eigen Teelt van cultivatie-specialist Dominique van Gruisen, CEO van Home-Grown Cannabis Academy.

Als het niet in het vuistdikke The Cannabis Grow Bible staat, bestaat het waarschijnlijk niet…

Verder is er natuurlijk de bijbel voor wietkwekers, oftewel The Cannabis Grow Bible door Greg Green. Een Engelstalig boek maar wel een die inmiddels al aan de derde druk zit en maar liefst 690 pagina’s telt. Als je daarin niet kunt vinden wat je zoekt, dan weet ik het ook niet meer.

Ik hoop dat ik je zo een beetje op weg heb geholpen Douwe, veel succes met je studie en wie weet zien we elkaar over een paar jaar wel in de wandelgangen 😉

-xxx- Muna

(advertenties)