(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Soms roepen nieuwsberichten over wiet meer vragen op dan dat je antwoorden krijgt. Deze week was het wat dit betreft dubbel prijs. Eerst lezen we over een of andere malloot die enorme tassen vol met wietplanten dumpt in Groot-Brittannië. En aan de andere kant van de Atlantische Oceaan vond iemand het nodig om een gigantische berg wiettoppen te droppen. Waarom toch mensen?

‘Massive bags of cannabis’

Eerst maar eens onze eigen Noordzee overwippen, en wel naar Malvern in de UK. Malvern is een civil parish in het bestuurlijke gebied Malvern Hills, in het Engelse graafschap Worcestershire met 29.626 inwoners. Eentje daarvan moet stapelgek zijn volgens ons, want die dumpte deze dolle dinsdag dus zomaar ‘diverse enorme zakken vol met cannabis’, aldus de politie daarginds.

Geen wonder dat het lokale sufferdje Worchester News het nieuwsbericht begint met het woord MYSTERY. Inderdaad een mysterie ja, want wie gooit er nou zomaar ’s morgens een ‘large quantity’ wietplanten weg in een greppel tussen Kerswell Green en Kinnersley?

De lokale krant heeft het over een ‘shocking discovery’ en hoewel de politie naar eigen zeggen nog op zoek is naar de eigenaar van de enorme zakken, denken wij dat dit mysterie er eentje voor de eeuwigheid zal zijn. Alleen een volidioot gooit zijn wietplanten zomaar zinloos weg, nietwaar? Dat hou je liever voor je…

‘Large bag of marijuana’

Over volidioten gesproken, het kan natuurlijk nog altijd gekker. Daarvoor reizen we door naar de Verenigde Staten en wel naar Missoula, een stad in de staat Montana met toch nog iets meer dan 73.000 inwoners. Eentje daarvan moet helemaal van het padje af zijn geraakt, want afgelopen vrijdag vonden sheriff’s deputies van Mineral County langs de Henderson-afslag op de I-90 een zak wiet.

En niet een gripzakje met enkele grammetjes wiet uit de plaatselijke coffeeshop (want die hebben ze helemaal niet in Montana), maar een ZAK WIET van ruim 90 kilo, zo bericht de lokale nieuwszender 3KRTV.

Volgens de sheriff in Mineral County, die door de sneeuw tuft onder de naam Mike Toth, heeft een ‘Barmhartige Samaritaan’ de autoriteiten getipt nadat deze – eveneens als een volidioot te omschrijven – de berg wiet open en bloot langs de weg zag liggen.

Er stonden volgens de sheriff geen merktekens op de ‘commercial-sized bag’, dus van wie de wiet is/was valt onmogelijk vast te stellen. Voor de goede orde: een zak wiet van 90 kilo vervoeren is illegaal in Montana. Sheriff Toth zegt tegen de nieuwszender dat ie de handel nog een week vasthoudt ‘om te zien of iemand hem komt claimen’ en als dat niet gebeurt gaan de toppen door het afvoerputje.

Haha, dat zou pas echt idioot zijn: eerst je illegale wiet dumpen en ‘m dan gaan ophalen bij nota bene de sheriff…

(advertenties)