(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de nacht van woensdag op donderdag is het laatste tv-debat tussen de presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton. Twee keer niks als je het ons vraagt, maar gelukkig is er nog een uitstekend alternatief voor de Amerikanen: Dan Vacek van Legal Marijuana Now!

Al sinds 1986 kent VS een cannabispartij

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken als je de kibbelende Republikeinen en Democraten ziet, doen er aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen altijd veel meer kandidaten mee, van allerlei partijen. Veruit de beste en meest sympathieke daarvan is Legal Marijuana Now.

12509323_157580214613703_1909055285604863898_nDe partij die als single issue het opheffen van het wietverbod heeft (ja, cannabis is op federaal niveau nog steeds verboden) komt ook niet zaar een beetje opportunistisch uit de lucht vallen nu cannabis de laatste jaren een populair topic is geworden in de VS. Nee, zij werd al in 1998 opgericht in St. Paul en eigenlijk is de cannabispartij nog ouder want dat was weer een voortzetting van de in 1986 (!) opgerichte Grassroots party.

Drie partijpunten

En in 2016 doet Legal Marijuana Now dus ook weer mee aan de presidentsverkiezingen. De hoofdpunten van de partij met de slogan ‘Defending Your Right to Garden the Earth’ zijn even simpel als goed:

  • Legaliseer thuisteelt van wiet
  • Wis alle eerdere cannabisveroordelingen
  • Verbied drugstesten bij werknemers

Dan for president

Goed, wie zijn de kandidaten van de Amerikaanse wietpartij voor de presidentsverkiezingen van 2016? Mister president wordt Dan Vacek en als je hem nog niet van gezicht kent, dit is ‘m:

dv

Dan is getrouwd met de onberispelijke Anita Friedmeyer – al sinds 1986 en nog geen enkele boze snollebol die Dan van meer dan een glimlach heeft beschuldigd, kom daar maar eens om bij Trump en Clinton. Verder weten van deze inwoner van St. Paul dat hij chemische technologie gestudeerd heeft aan Universiteit van Minnesota en dat ie op 22 december 1961 ineens op aarde was, waarmee hij met zijn 65 jaar ook nog jonger is dan Donald (70) en Hillary (68 jaar).

Running mate Mark

Uiteraard willen we ook dolgraag weten wie de vice-president wordt, want als de nummer 1 wegvalt mag de nummer 2 op de rode knop drukken, nietwaar? De running mate van Dan heet Mark Elworth Jr. uit Nebraska en die gaat doorgaans zo door het leven:

m

Alle kleine beetjes helpen

Verder doen er nog 3 kandidaten van Legal Marijuana Now mee aan de verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden (zeg maar onze Tweede Kamer) en eentje voor de Senaat. Natuurlijk zijn ze allemaal volstrekt kansloos, omdat de verkiezingen in Amerika altijd per district of staat gaan en met het principe ‘winner takes all’. Maar wie weet stemmen er net genoeg mensen op de wietpartij om in ieder geval te voorkomen dat het land en de rest van de wereld worden opgescheept met Donald ‘pussy grabber’ Trump…

021b83_43c208920c454bbf95e5dd4448712fdemv2_d_1908_1556_s_2

Sluiten we af met bovenstaande vrolijke groepsgroet van alle wietpolitici van Legal Marijuana Now, wij wensen hen vanuit de Lage Landen alle mogelijke succes toe op 8 november aanstaande!

(advertenties)