(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Stilzitten is maar niets voor onze kweekdokter. Slechts een paar weken na de laatste oogst, beginnen zijn groene vingers alweer te jeuken en moet er gewoon weer wat lekkers ontkiemd worden. Deze keer zijn het twee bijzondere soorten van Paradise Seeds: Durga Mata II CBD en Atomical Haze. 

Vandaag is het op de kop af drie weken geleden dat ik mijn twee Grapefruit planten uit de RollingStoned kweekkast heb geoogst. De Grapefruit wiet ruikt ongelooflijk zoet en fruitig en zit inmiddels in twee potten om te curen. Wie ik ervan laat proeven is meteen enthousiast over de heerlijke fruitige geur en smaak. Maar ik moet er niet teveel van weggeven, want ik heb plannen om met de Grapefruit deel te nemen aan de tweede editie van de HomeGrown Cup op 17 december. De Grapefruit toppen zijn in de bescheiden kweekkast dan misschien niet zo hard als golfballen geworden, de laag hars en het aroma is ontzettend dik. Dat kunnen ze bij een eigen teelt cup vast wel waarderen…

grapefruit-durgamata-atomical

Met de Grapefruit oogst nog in de potten, begint Dr. Groen aan een nieuwe ronde met CBD wiet en HAZE!

Durga Mata II CBD

Zo, genoeg over de Grapefruit en terug naar het hier en het nu. Vandaag ben ik begonnen met een nieuwe ronde. Er komen deze keer niet twee en ook niet negen, maar vier planten in mijn LED kweekkast. Ik heb het idee dat vier planten het ideale aantal zijn voor de RollingStoned G-Kit, er passen precies vier vierkante 12-literpotten in de kast en zonder al te lang voor te groeien vullen ze de kast met zijn vieren goed op.

Durga Mata II CBD en Atomical Haze zaden met in het midden twee heerlijke Grapefruit toppen.

Durga Mata II CBD en Atomical Haze zaden met in het midden twee heerlijke Grapefruit toppen.

Twee van de vier planten zullen de Durga Mata II CBD zijn. Een typische indica van Paradise Seeds met een hoge opbrengst, lekkere harde toppen, een dikke laag hars en naast THC ook een hoog CBD gehalte. Deze CBD versie van Paradise’ Durga Mata heeft een zoet, parfum achtig aroma dat doet denken aan Turks fruit, ik hou d’r van. De soort is in samenwerking met CBD Crew gemaakt en heeft een CBD percentage van 8,5 procent tegenover een THC percentage van 7 procent. Ik bombardeer deze wiet nu vast tot mijn wake & bake wietsoort om lekker overdag van te genieten en toch goed te kunnen blijven functioneren, misschien maak ik er ook wel wat wietolie van na de oogst, wie weet 😉

Atomical Haze

De tweede soort waarvan er ook twee in de kast komen, is van een totaal ander kaliber, namelijk de Atomical Haze. Een cupwinnende en sativa dominante haze-soort met een fris zoete en bovenal vingerlikkend lekkere haze-smaak. Deze soort is op basis van sativa’s uit Colombia, Mexico en Thailand, dus je zult begrijpen dat dit een uitdaging gaat worden in de lage RollingStoned kweekkast. Maar goed, je moet uitdagingen nooit uit de weg gaan want meestal wordt je er aan het einde goed voor beloond.

Ontkiemen tussen natte, ongebleekte koffiefilters

Ontkiemen tussen natte, ongebleekte koffiefilters

Ook Atomical Haze is een wietsoort waarvan je gerust overdag kunt genieten. De sativa heeft weliswaar een hoog THC percentage, maar geeft je toch een energieke boost. Atomical Haze maakt niet slaperig zoals indica’s doen maar geeft je een lang aanhoudende, krachtige upliftende high die bijna narcotisch is. De voornaamste reden waarom ik hem kweek is echter de subliem lekkere smaak. Ik kan nu al niet wachten om deze haze te roken. Maar dat zal ik wel moeten want de soort heeft een bloeifase van 9 weken, op zich kort voor een haze, maar des al niet te min best een tijd.

Ontkiemen

Op dit moment zitten de zaden net tussen wat vochtig papier om te laten kiemen. Ik ontkiem altijd op de 100% succesvolle kiemmethode van Serious Seeds. Ik gebruik echter geen keukenrol papier, maar ongebleekte koffiefilters. Dit omdat koffiefilters wat steviger zijn en niet zoveel water opnemen als keukenpapier. Je kunt koffiefilters simpelweg drijfnat maken en hoeft ze dan ook niet meer uit te knijpen. Wat ik doe is he volgende; ik knip de zijkanten van de koffiefilters eraf en leg ze op een bord met daarin een laagje water. Vervolgens giet ik het overtollige water weg en vouw ik de filters open. Hierop leg ik de zaden met de puntige kant naar beneden, waarna ik de filter weer dichtvouw zodat de zaden tussen twee laagjes nat papier zitten. Een wietzaadje heeft een navel en aan de andere kant een spits puntje. Uit dit puntje komt straks het worteltje. Door het zaadje al in de goede positie te leggen kan het worteltje straks mooi recht naar beneden groeien, wat het makkelijker maakt om het zaadje later in de aarde te zaaien.

De gripzakken met daarin de zaden tussen de natte koffiefilters in de kast. Het licht staat voor de show even aan maar het ontkiemen kan in het donker.

De gripzakken met daarin de zaden tussen de natte koffiefilters in de kast. Het licht staat voor de show even aan maar het ontkiemen kan in het donker.

De natte koffiefilters met de zaden ertussen gaan vervolgens in een gripzak die ik met een plakbandje ophang aan de binnenkant van mijn kweekkast. Totdat de zaden zijn uitgekomen en ik ze in de aarde heb overgezet hoeft de kweeklamp nog niet aan. En zo laat ik de zaadjes de komende twee dagen met rust. Om te checken of er worteltjes uitgekomen zijn hoef ik de gripzakken alleen maar tegen het licht te houden, nog een voordeel van deze manier van ontkiemen. Ik spreek jullie over een week weer, tot dan en tot slot nog even dit 😉

Jammie!

Grapefruit, jammie!

(advertentie)