(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Woensdag is er een mogelijkheid – theoretisch in elk geval – om via verkiezingen iets te veranderen in dit kikkerland. Wanneer je van wiet houdt zijn er enkele partijen die je beter niet je stem geeft. Zo wil Pieter Omtzigt met zijn NSC alles gewoon bij het oude krakkemikkige gedoogbeleid houden qua cannabis. Maar weet je wie pas echt dom praat? PVV-leider Geert Wilders!

Op rechts is het kwaad kersen eten voor cannabisliefhebbers

Politiek rechts heeft volgens de opiniepeilingen de wind in de zeilen en dat is over het algemeen geen goed nieuws voor de cannabisliefhebber.

Zo roeptoetert VVD-leider Dilan Yeşilgöz – zonder zich te laten belemmeren door feiten of realiteit – de stokoude retoriek van de war on drugs, wat neerkomt op harder aanpakken en meer blauw op straat. Kansloos natuurlijk, maar het blijft blijkbaar veel bange, onwetende burgers aanspreken.

Bij Pieter Omtzigt en zijn NSC moet je zeker ook niet zijn voor een beter cannabisbeleid, want die wil gewoon alles bij het oude houden wat softdrugs betreft. En dus doorgaan met wiet verbieden, kwekers, dealers en zelfs coffeeshops afstraffen en mensen hun huurhuis uit donderen omdat ze verboden plantjes kweken.

Twaalf jaar geleden, toen de founding fathers van CNNBS beiden nog voor het cannabis tijdschrift EssensiE werkten, wisten we al welk (cannabis)vlees we in het ei hadden met Geert Wilders…

Over de christelijke hoeders van het goede fatsoen (CDA, CU en SGP) zwijgen we hier verder maar, die hebben nog nooit in de parlementaire geschiedenis één zinnig woord over drugs weten uit te kramen.

JA21, Forum voor Democratie en de BBB denken er dan wel weer iets genuanceerder over, maar die komen volgens de laatste peilingen alledrie samen niet eens aan de helft van het aantal VVD-kamerzetels.

Blijft over de PVV van Geert Wilders.

Geert doet een cannabisduit in het zakje

Tja, deze volgens velen beste debater die we in de politiek hebben, kan dan wel lekker lullen voor/op de bühne – van cannabis heeft hij totaal geen kaas gegeten (ondanks zijn kaasachtige kapsel).

Onze ogen puilden van ongeloof uit hun kassen toen we in het Leidsch Dagblad een verslag lazen van een politiek verkiezingsdebat, met de op zich al best stuitende kop: ‘PVV en SP willen meer geld naar Limburg voor drugsaanpak‘.

Nadat Wilders zich eerst als een geslaagde kloon van Calimero“Zij zijn groot en ik is klein, en da’s niet eerlijk, o nee” – beklaagde over de achterstelling van zijn provincie Limburg, en uiteraard het kabinet ervan langs gaf dat ze niks doen (aan drugs ook al niet), kwam de geblondeerde Limburger met een wiet-anekdote uit eigen zak.

Geert is zelf knettergek

En die willen we jullie niet onthouden, al is het maar omdat elke stem morgen telt. Komt dat domste fragment sinds jaren over cannabis in een screenshot:

Juist ja. Wanneer je woensdag PVV stemt, vind jij het dus ook prima dat mensen die alleen maar de weg vragen naar een coffeeshop onmiddellijk gearresteerd worden…

Wij wensen iedereen heel veel wijsheid toe morgen in het stemhokje!

(advertentie)