(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

“Is dit normaal?” Tja, in principe reageert iedere plant natuurlijk volstrekt normaal op alle omstandigheden waaraan je hem blootstelt. Of Vision Jack Autoflower plantjes normaal gesproken echter altijd zo klein blijven is een tweede. Waarschijnlijk niet, maar laten we lezen wat Lieve Muna erover te zeggen heeft.  

Gelukkig heeft WeedyWoman er nog wat informatie bij gegeven want anders had ik natuurlijk met geen mogelijkheid kunnen zeggen hoe normaal of abnormaal haar wietplantje eigenlijk is. Maar in dit geval kan ik dat dus wel, en het antwoord is ja …en nee…

 

Naam
WeedyWoman
Onderwerp
Autoflower Vision Jack 
Bericht
Hallo Lieve Muna, ik heb een vraagje ivm ons plantje. Het is een Vision Jack Autoflower van Vision Seeds die we begin juni 2020 hebben laten ontkiemen en daarna geplant. Vanaf 27 juli begonnen er draadjes te groeien (ik denk dus het begin van de bloei). Op 11 augustus kwamen er bolletjes bij. Ons plantje staat binnen. Eerst onder, en nu naast een TL-lamp, en in een grote pot vanaf het begin.
We geven geen voeding (dit is nog maar de eerste keer ook 😉). Als je naar de foto kijkt, dan zie je dat ons plantje tot op de dag van vandaag maar klein blijft en het steeltje erg fijn is. We hebben er al stokjes moeten bijplaatsen omdat het anders omvalt. Plukjes vormen zich, maar heel traag.Mijn vraag is nu: is dit normaal? Als ik op internet kijk, dan zie ik zoveel andere grotere plantjes met veel meer blaadjes. Ondertussen zijn we nu 4 maanden verder en hebben we nog altijd ons kleine koddige plantje. Toen we de zaadjes kochten, hebben ze ons erbij verteld dat ons plantje 9 weken bloeitijd nodig heeft maar ik denk dat dit wel langer nodig zal hebben waarschijnlijk. Ik hoop dat jij ons kan helpen.

Veel liefs van WeedyWoman

Bijlagen

Een koddige kleine autoflower

…dat is jouw Vision Jack ten voeten uit WeedyWoman. En van wat ik van je verhaal begrepen heb kan ik je van weedy woman tot weedy woman zeggen dat dat 100% normaal is. Dat wil zeggen, het kleine formaat van deze autoflower is gemakkelijk te verklaren als het gevolg van de omstandigheden. Helemaal normaal is het dus eigenlijk niet, want de meeste autoflowers worden wel wat groter.

Ik zal je vertellen waarom jouw Vision Jack plantje volgens mij zo klein gebleven is, zodat je het de volgende keer anders kunt doen. Zoals je schrijft heeft deze plant ongeveer vijf tot zes weken gegroeid. Je zaaide haar immers aan het begin van juni en eind juli zag je de eerste ‘draadjes’, oftewel bloeiharen aka stampers. Vision Jack Autoflower heeft dus een gulle groeifase van vijf tot zes weken en bloeit daarna nog eens negen weken.

In jullie geval is de plant in de eerste zes weken echter niet erg hard gegroeid. Ik denk dat dat komt door een combinatie van een gebrek aan licht en warmte, en misschien wat te veel water. Op zich is vijf weken namelijk tijd genoeg om van zaailing tot een flinke wietplant uit te groeien.

Licht is gewicht

Een TL-balk is echter wat weinig licht en laat licht nu de meest bepalende factor voor een plant zijn. Licht is gewicht is een bekend gezegde onder wietkwekers, en dat is niet voor niets. Planten gebruiken licht om te groeien, en hoe meer licht, des te sneller ze groeien. Ik kan het wel uitleggen maar het heeft alles te maken met de fotosynthese, oftewel het proces waarbij planten licht en CO2 omzetten in glucose en zuurstof. Zuurstof is een bijproduct maar glucose is de brandstof waarop planten groeien. Wil je volgende keer een grotere plant, geef dan vanaf het begin meer licht.

Kweek autoflowers in het voorjaar eerst een paar weken op in kleine potjes, om overbewateren te voorkomen…

Verder ben ik bang dat je deze plant in het begin misschien wat te veel water hebt gegeven, waardoor de groei stil heeft gestaan. De grote pot werkt dit probleem in de hand. Omdat de aarde in verhouding tot het plantje namelijk zoveel volume heeft, neemt het veel te veel water op. Gevolg is dat de wortels van je plantje geen zuurstof krijgen, en een beetje verstikken.

Hoewel je vaak hoort dat autoflowers meteen een grote pot moeten hebben, kun je ze de eerste vier weken beter in een klein potje laten groeien. Zo voorkom je verstikking van de wortels. De reden waarom men voor autoflowers grote potten aanraadt, is omdat die een vaste groeitijd hebben. De gedachte is dat ze in een grote pot ongestoord door kunnen groeien (zonder dat ze gestoord worden voor het verpotten), en dus groter kunnen worden. Helaas verstikken veel autoflowers hierdoor in te grote potten…

Klaar voor de oogst

Mijn antwoord op je laatste vraag zal je misschien wat blijer maken. Je hoeft namelijk niet langer te wachten met oogsten. De bloei begon eind juli en nu zijn we negen weken verder en zit de bloeifase er dus ook op. Aan de foto’s te zien is de wiet ook zo goed als klaar, en kun je dus wel oogsten. Langer wachten zal er in ieder geval niet voor zorgen dat je plantje groter wordt. Het zal misschien niet heel veel zijn maar toch zeker één dikke joint. Dat valt een beetje tegen maar je hebt er wel van geleerd moet je maar denken. Volgende keer beter.

-xxx- Muna

(advertenties)